Nieuws

Microsoft en Shell gaan samen voor CO2-neutraal

Beide zetten hun middelen en knowhow in om elkaar te helpen naar een CO2-neutrale toekomst.

Op de laatste Microsoft Ignite-conferentie heeft Microsoft CEO Satya Nadella laten weten dat de samenwerking met Shell alleen maar sterker wordt. Beide bedrijven behouden hun partnerschap met als doel om CO2-neutraal te gaan opereren. Beide bedrijven hebben daarvoor een uitgebreide technologische samenwerking die ervoor moet zorgen dat Shell de softwaregigant van vernieuwbare energie moet voorzien. Dat laat het bedrijf weten in een blogbericht.

Microsoft & Shell

Ook Shell heeft aangegeven tegen 2050 volledig CO2-neutraal te gaan opereren. In de omgekeerde richting heeft Microsoft natuurlijk heel wat technologie te bieden. Als die technologie kan ontwikkeld worden op een energieneutrale manier is de cirkel rond. Maar of dat in de praktijk ook zal zijn is nog maar de vraag.

In ieder geval is het de bedoeling dat de bedrijven elkaar ook gaan voorzien van technieken als A.I. en wil Microsoft Shell helpen bij het draaien van complexe programma’s. Zo kan bijvoorbeeld de productie geoptimaliseerd worden.

De samenwerking gaat ook verder dan dat. De bedrijven bouwen samen aan digitale producten die dan weer interessant kunnen zijn voor Shell. Bijvoorbeeld voor leveranciers, werken met Azure en ga zo maar door. Die samenwerking is te vergelijken met het partnerschap tussen Microsoft en BP.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business