YouTube ID controle

Om tegemoet te komen aan strengere Europese regels heeft YouTube een nieuw controlemechanisme ontwikkeld om leeftijden te controleren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Om te voldoen aan de nieuwe Europese regels zal YouTube in de toekomst leeftijdscontroles gaan uitvoeren. Het videoplatform gaat dat doen aan de hand van een identiteitskaart of kredietkaart.

YouTube ID-controle

Volgens de nieuwe Europese Audiovisual Media Services Directive moeten platformen kunnen vaststellen wanneer kijkers van bepaalde video’s ouder zijn dan 18 jaar. Het systeem van Google zal dat eerst proberen zelf te doen, maar als blijkt dat dat niet lukt zal YouTube zelf om een geldig ID of een kredietkaart vragen. Daarmee kan dan uiteindelijk de leeftijd op een correcte manier worden vastgelegd.

De nieuwe regels gelden natuurlijk alleen bij video’s die een leeftijdsbeperking hebben. Concreet gaat het dan om video’s waarbij de kijker meerderjarig (minstens 18 jaar) moet zijn. Maar die regels verschillen ook per land. In België is de minimumleeftijd bijvoorbeeld amper 13 jaar terwijl je in Nederland 16 moet zijn om zelf een Google-account te openen.

Leeftijdsbeperkingen

Volgens YouTube zelf gaat het bedrijf sowieso ook meer leeftijdsbeperkingen voorzien op zijn videoplatform. YouTube heeft daarvoor een nieuwe technologie ontwikkeld op basis van machinelearning.

Die systemen kunnen video’s analyseren en zelf bepalen of een leeftijdsbeperking al dan niet nodig is. Een moeilijke kwestie aangezien dit soort beslissingen vermoedelijk beter genomen worden door de uploaders zelf. In ieder geval is het voor de maker van de video zelf wel mogelijk om ‘in beroep te gaan’ tegen de leeftijdsbeperking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here