Mobiele gebruikers en thuiswerkers krijgen enkel toegang tot specifieke toepassingen, in plaats van tot het hele netwerk zoals bij VPN.


Barracuda breidt zijn eerder dit jaar gelanceerde CloudGen WAN-service uit met personal remote access. Hiermee schakelt Barracuda de risico’s uit van traditionele VPNs en van het implicit trust-model van klassieke verbindingssystemen (om van op afstand verbinding te maken het kantoornetwerk). Dit zorgt voor eenvoudiger beheer bij mobiel en thuiswerken.

Met de nieuwe personal remote access kunnen mobiele medewerkers of thuiswerkers rechtstreeks verbinding maken met de CloudGen WAN gateways naar Microsoft Azure’s Virtual WAN. De toegang wordt verleend met multifactorauthenticatie en de Microsoft Azure Virtual Directory. Je kunt policies toepassen per gebruiker of applicatie, wat het ‘implicit trust model’ van traditionele VPN-oplossingen vervangt. Gebruikers die met succes zijn ingelogd via VPN hebben meestal automatisch toegang tot alle applicaties op het netwerk. 

Alleen toegang tot geautoriseerde applicaties

Barracuda creëert nu een software-defined buitengrens (perimeter), waar geautoriseerde gebruikers alleen toegang krijgen tot specifieke applicaties zoals bepaald in het beveiligingsbeleid en de policies van de organisatie, in plaats van tot het hele netwerk. Dit verlaagt de risico’s voor het netwerk, voor de applicaties en uiteindelijk voor de hele business.


De toevoeging van personal remote access aan CloudGen WAN is een belangrijke stap in ons steeds robuustere Secure Access Service Edge (SASE) aanbod”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “We zien dat steeds meer klanten en partners deze oplossing willen inzetten voor SD-WAN en security.

CloudGen WAN voor industriële omgevingen

Daarnaast komt Barracuda met twee nieuwe CloudGen WAN toestellen voor industriële toepassingen: CloudGen WAN T93 en CloudGen WAN T193 met glasvezelconnectiviteit. Hiermee worden de connectiviteit en beveiliging van CloudGen WAN uitgebreid naar industriële omgevingen. Deze nieuwe ClodGen WAN toestellen zijn per direct beschikbaar.

Barracuda CloudGen WAN is sinds juli 2020 beschikbaar. De nieuwe personal remote access functionaliteit komt later dit jaar beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here