Nieuws

Google lanceert zoekfunctie voor vacatures in België

Google Zoeken vacatures
Deze voormiddag heeft Google een nieuwe zoekfunctie gelanceerd. Officieel heet het niet Google Jobs, het gaat om een ingebakken tool in Zoeken.

Google introduceert vandaag een nieuwe zoekfunctie in Google Zoeken. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers die op zoek zijn naar vacatures direct in de zoekresultaten verwezen worden naar vacatures die aansluiten bij hun zoekopdracht.

Hiervoor werkt Google in België samen met onder meer de overheidsdiensten VDAB, Forem en Actiris en bedrijven als Randstad en Jobat. Honderdduizenden vacatures worden zo via Google Zoeken makkelijker vindbaar voor werkzoekenden. De functie zal de komende week worden uitgerold voor alle gebruikers in België.

Google & werkzoekenden

De coronacrisis heeft een grote impact op Belgische bedrijven en consumenten. Zo is het aantal werkzoekenden gestegen, vooral onder jonge werknemers, en zijn er minder vacatures dan vorig jaar.

Tegelijkertijd heeft de crisis het gebruik van technologie versneld. Met behulp van online tools konden mensen tijdens de lockdown in contact blijven met anderen, hun werk blijven doen, lokale bedrijven ondersteunen, kinderen onderwijzen en nieuwe vaardigheden leren. Met het stijgend aantal werklozen zal het aantal mensen dat online op zoek gaat naar een nieuwe baan fors stijgen.

Google wil daarbij werkzoekenden helpen en met de nieuwe functie in Google Zoeken hen snel en gemakkelijk tot bij de vacatures brengen die bij ze passen. 

Hoe werkt het precies?

Wie zoekt naar een vacature met behulp van Google Zoeken vindt bij de zoekresultaten een eerste blik van vacatures die op websites van partners zijn gepubliceerd. Daar kan je dan doorklikken naar het overzicht van vacatures in de zoekresultaten. Je komt dan terecht op een soort apart platform met jobs, zoals hieronder getoond.

Google Zoeken vacatures

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business