Microsoft heeft fors uitgehaald in de gamingsector. Het versterkt haar gamingdivisie met ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda Studios dat heel wat grote titels in haar portfolio heeft.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Ze mogen dan wel finaal naast TikTok gegrepen hebben, Microsoft blijft allerminst bij de pakken zitten. Het softwarebedrijf heeft gisteren de overname van ZeniMax Media aangekondigd in een persbericht. Microsoft telt 7,5 miljard dollar (ongeveer 6,4 miljard euro) neer voor het mediaconglomeraat dat voornamelijk actief is in de gamingindustrie. En hoewel de naam ZeniMax Media misschien geen belletje doet rinkelen, zal de doorwinterde gamer Bethesda Softworks wellicht wel kennen. De gamingstudio achter bekende videogames zoals The Elder Scrolls, Fallout en DOOM is een dochteronderneming van ZeniMax Media.

Welke impact de acquisitie van Bethesda Softworks zal hebben op de gamingindustrie is nog af te wachten. In principe zou Microsoft kunnen beslissen om de games van Bethesda exclusief voor haar eigen platformen te houden. Dat zou goed nieuws zijn voor Xbox- en Windowsgamers, maar PlayStation-gamers vallen dan volledig uit de boot. Alle games van Bethesda worden in ieder geval nu al toegevoegd aan de Xbox Game Pass, de betalende abonnementen voor Xbox.  Ook breidt Microsoft het aantal gamingstudios nu uit van 15 naar 23.

Xbox Series X

De overname is zeker interessant in het kader van de lancering van de next-gen Xbox Series X en Series S. Die mogen we vanaf 19 november verwachten. Wellicht niet heel toevallig maakt Microsoft het nieuws van de overname bekend precies een dag vooraleer men de preorders opent voor de console. Die starten vanaf vandaag. Microsoft kan leren van de fouten die Sony maakte met de preorders van de PlayStation 5 om dit alvast vlot te laten verlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here