Nikola oprichter en voorzitter Trevor Milton stapt uit het bedrijf na beschuldigingen van fraude en een onderzoek door de SEC.

Advertentie

In een statement op hun website kondigde Nikola gisteren aan dat oprichter en uitvoerend voorzitter Trevor Milton afstand doet van zijn rol binnen het bedrijf. Die beslissing zou hij vrijwillig genomen hebben. Voormalig vicevoorzitter van General Motors Stephen Girsky neemt de leiding van Nikola op zich.

Beschuldigd van fraude

Het ontslag van Trevor Milton komt er nadat hij werd beschuldigd van fraude door Hindenburg Research, een short selling bedrijf. Zij beweerden dat Milton tientallen valse verklaringen deed over  de plannen van Nikola om grote elektrische installaties te bouwen. De Teslaconcurrent lanceerde een promotievideo voor zijn Nikola One waarin de elektrische vrachtwagen al rijdend te zien is.

Valse promotievideo

Onderzoek door Hindenburg Research kon blootleggen dat de vrachtwagen in wezen niet volledig operationeel was maar in de video simpelweg naar beneden bolde van een heuvel. Nikola reageerde hierop door te duiden dat de onderdelen van de Nikola One wel degelijk functioneel waren maar dat ze deze nog niet hadden geïmplementeerd in het model voor de promotievideo, waardoor deze dus niet op eigen kracht kon rijden.

Ook de SEC, de Amerikaanse effectenbeurs, startte een onderzoek naar Nikola ten gevolge van de video. Ten gevolge van het fraudeonderzoek en het ontslag van Milton zakte de aandelen van Nikola tot 40%.

“Focus op het bedrijf”

“De focus zou op het bedrijf moeten liggen en zijn wereldveranderende missie, niet op mij. Ik ben van plan om mezelf te verdedigen tegen valse beschuldigingen tegen mij gericht door tegenstanders van buitenaf.” Daarmee kondigde Trevor Milton zijn vertrek bij het bedrijf aan.

General Motors

Dat zijn opvolger afkomstig is van General Motors hoeft niet te verbazen. Nikola sloot onlangs een miljardencontract af met General Motors voor de aanlevering van batterijen, brandstofcellen en andere onderdelen. Bovendien zal de producent de bouw van de waterstof aangedreven pick-up truck, ‘Badger’ gedoopt, op zich nemen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here