Nieuws

Storing Telenet maakt ziekenhuizen en politie onbereikbaar

Een update van Telenet heeft storingen veroorzaakt bij zakelijke klanten. Daar hebben vooral ziekenhuizen en andere publieke diensten last van.

Heel wat ziekenhuizen in Vlaanderen zijn op dit moment telefonisch niet bereikbaar. Enkele ziekenhuizen waarvan geweten is dat ze met technische problemen kampen zijn alle Antwerpse ziekenhuizen van de groepen ZNA en GZA, en de universitaire ziekenhuizen van Gent en Leuven. Wie naar die nummers probeert te bellen, kan ze gewoon niet bereiken of krijgt een boodschap te horen dat het nummer niet beschikbaar is. En vermoedelijk zijn er nog meer ziekenhuizen die dezelfde problemen hebben.

Maar het zijn niet enkel ziekenhuizen die deze ochtend onbereikbaar zijn. Zo hebben zowel de Antwerpse politie als brandweer via hun Twitterpagina bekend gemaakt dat hun telefonisch netwerk platligt. Voor niet dringende meldingen kan de politie nog wel via hun mailadres bereikt worden, en de brandweer via het e-loket van de stad Antwerpen. Het internationaal telefoonnummer voor noodroepen 112 is nog wel bereikbaar, en ook het nationale noodnummer voor de politie 101 kan eveneens nog opgebeld worden.

Storing Telenet

Het is natuurlijk geen toeval dat zoveel organisaties tegelijkertijd met technische problemen kampen. De oorzaak van de problemen moet waarschijnlijk bij Telenet gezocht worden. Woordvoerster van het telecombedrijf Isabelle Geeraerts verklaart aan Gazet van Antwerpen dat Telenet deze nacht een update uitvoerde aan het netwerk van professionele klanten. Maar die update verliep niet helemaal vlekkeloos. Telenet probeert de problemen zo snel mogelijk op te lossen om het ongemak zo klein mogelijk te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business