Apple One Spotify

Wie dit najaar een Apple One abonnement neemt betaalt een stuk minder voor Apple Music. Een slag in het gezicht van Spotify.

Advertentie

Gisterenavond lanceerde de Amerikaanse iPhonebouwer een nieuwe abonnementendienst voor zijn klanten. Met Apple One kunnen gebruikers kiezen tussen twee verschillende bundels die Apple’s diensten in één pakket aanbieden. Het gaat om pakketten met Apple Music, iCloud, News, Fitness, TV+ en tot slot Arcade.

Je kan kiezen tussen het individuele abonnement voor 14,95 euro of gaan voor een familie-abonnement. Voor die laatste betaal je dan 19,95 euro en kan je met 5 mensen gelijk deelnemen aan het abonnement.

Apple One

Spotify versus Apple One

Maar de nieuwe diensten van Apple blijken een doorn in het oog van het Zweedse Spotify. De muziekstreamingdienst – en tegenhanger van Apple Music – betreurt het feit dat Apple de voorkeur geeft aan zijn eigen dienst. Spotify had erop gehoopt dat ook derde partijen de mogelijkheid kregen om zich mee in Apple One te gaan aanbieden. Vooral voor gebruikers die bijvoorbeeld Spotify in de plaats van Music gebruiken kan One een heel voordelig pakket worden.

Door het nieuwe One-abonnement gaan de huidige klanten van Apple Music ook plots een stuk minder betalen voor hun muziekstreamingdienst, ook daar zit Spotify met een probleem. Want plots betaal je bij de Zweedse muziekstreamingdienst een stukje meer, tot voor kort waren die prijzen nagenoeg dezelfde.

Spotify roept daarbij ook op aan mededingingsautoriteiten om het ‘concurrentieverstorende gedrag’ van Apple aan banden te leggen zodat alle ontwikkelaars dezelfde kansen kunnen krijgen. Dat laat het bedrijf weten via Reuters.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here