Huawei Mate 30 Munich

Dat zou een rechtstreeks gevolg zijn van de sancties opgelegd door de Verenigde Staten.

Huawei ziet af van het handelsverbod tussen China en de Verenigde Staten, dat wordt nu nog maar eens duidelijk. In mei 2019 werd het bedrijf op een zwarte lijst voor bedrijven gezet door president Trump. Ten gevolge daarvan werd handel met Amerikaanse bedrijven zo goed als onmogelijk.

Spionage

Dat handelsverbod kwam er na een vermoeden van de president dat het bedrijf aan spionage deed in opdracht van de Chinese overheid. Ervan overtuigd dat de technologie van Huawei dus een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid werd het bestaande handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China opgeblazen.

Harmony OS

Als gevolg werd de samenwerking tussen Google en Huawei stopgezet, waardoor de Chinese producent geen gebruik meer kan maken van de diensten van Google, zoals Gmail, YouTube en de Play Store. Ze begonnen dan ook te werken aan een eigen besturingssysteem ter vervanging van Android, Harmony OS.

Geen chips

Ook de productie van hardware kwam in het gedrang. Vanaf 15 september zal Huawei geen halfgeleiders meer kunnen verkrijgen, wat wordt gebruikt voor de productie van chips. Daarom zal het noodgedwongen moeten stoppen met de productie van Kirin-chipsets. Enkel onderdelen die het bedrijf dan al heeft zullen nog gebruikt kunnen worden voor de productie van nieuwe toestellen.

Verlaagde productie

Door het verlies van de westerse markt verwacht Huawei nu minder smartphones te verkopen in 2021, blijkt uit berichtgeving van de Zuid-Koreaanse website The Elec. In 2019 verkocht Huawei nog zo’n 240 miljoen smartphones. Dit jaar zouden dat er 190 miljoen zijn volgens voorspellingen van analisten. Huawei anticipeert nu op een verdere daling en vermindert de productie van smartphones tot 50 miljoen stuks in 2021. Dat is gelijk aan een vermindering van 74%.

Het handelsverbod loopt nog tot mei 2021, indien deze niet verlengd wordt. De Zuid-Koreaanse producent Samsung profiteert voorlopig van de omstandigheden en plant om zijn productie op te krikken tot 300 miljoen smartphones volgend jaar.

Commandeert graag haar Google Home heel de dag door en vult haar vrije tijd met alles wat er te ontdekken valt in streamingland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here