Volgens geruchten zou Proximus nadenken over de verkoop van het Gentse bedrijf Be-Mobile, bedenker van het sms-parkeren en de app Flitsmeister.

Advertentie

Het is de zakelijke krant De Tijd die vandaag het nieuws schreef dat Proximus enkele ‘strategische opties’ over de toekomst van Be-Mobile onderzoekt. Sinds 2016 bezat de telecomspeler een meerderheid van rond de 60% in het mobiliteitsbedrijf. Eind vorig jaar kocht het de minderheidsaandeelhouders uit, waardoor Be-Mobile zo goed als volledig eigendom van Proximus werd.

Be-Mobile, een softwarebedrijf in de buurt van Gent, ontwikkelt softwareoplossingen en applicaties rond mobiliteit. Één van de bekendste diensten is ongetwijfeld de mobiele parkeerdienst 4411. Via dat nummer kan je via sms je parkeertickets betalen, en sinds enige tijd is het ook in een applicatievorm beschikbaar.

Maar Be-Mobile maakte ook furore met de navigatie-app Flitsmeister. Die applicatie geeft chauffeurs real-time verkeersinformatie zodat ze altijd de snelste route kunnen nemen, en waarschuwt hen ook voor flitspalen. Om die laatste reden gebruiken wij Flitsmeister ook zeer graag op onze redactie. In een recente TechPoll gaf 5% van onze lezers aan de app als vaste navigatie-app te gebruiken, meer dan Apple Maps.

Glasvezel

Wat Proximus nu precies gaat doen met Be-Mobile, daar liggen volgens De Tijd verschillende opties voor op tafel. Een bron vertelt dat het telecombedrijf onderzoek doet naar waarde die nog met Be-Mobile kan gecreëerd worden en welke synergiën er nog bestaan tussen de diensten van beide bedrijven. Indien nodig zal er gezocht worden naar ‘een andere aandeelhouder om de verdere groei van het bedrijf te begeleiden’.

Die laatste optie zou dus wel eens de meest realistische kunnen zijn. Proximus kan de inkomsten uit de verkoop immers goed gebruiken. Het telecombedrijf is een versnelling hoger geschakeld met de uitbouw van haar glasvezelnetwerk, voor sneller en stabieler internet, in verschillende Belgische steden. Een week geleden werden bijvoorbeeld de bouwwerken in Leuven gestart. Hoeveel Proximus dan precies zou kunnen vangen voor de verkoop van Be-Mobile is onbekend. Proximus wenst zelf ook nog niet te reageren op de geruchten.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here