Plugsurfing Polestar

De Nederlandse autoleaser kiest resoluut voor de Polestar 2. De levering is voorlopig de grootste voor de wagen in de Benelux.

Advertentie

De van oorsprong Nederlandse autoleaser heeft aangekondigd dat het 30 van haar personeelsleden een Polestar 2 als bedrijfswagen ter beschikking stelt. De elektrische wagen is nog maar sinds eind juni in ons land te vinden, en de eerste leveringen zijn nog maar sinds kort mogelijk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat LeasePlan Belgium voorlopig de grootste levering van de wagen in de Benelux op haar rekening mag schrijven.

Dat LeasePlan kiest voor Polestar als bedrijfswagen, hoeft niet zo te verwonderen. De autoleaser heeft van in het begin de kaart getrokken van groene mobiliteit. Het was 10 jaar geleden al de eerste autoleaser die een elektrische wagen aan haar aanbod toevoegde. In 2017 werd ook een ambitieus duurzaamheidsplan opgesteld waarbij elektrische wagens een hoofdrol speelden. Vandaag de dag telt het gamma ongeveer een honderdtal elektrische wagens. Zelf wil het bedrijf haar eigen wagenpark tegen 2021 volledig elektrisch maken. Dankzij de 30 Polestar 2-modellen is dat nu 60%. Tegen 2030 wil de leasingmaatschappij uitsluitend emissievrije wagens aanbieden.

Het waren de werknemers zelf die de Polestar 2 uitkozen. Volgens managing director Johan Portier is het een belangrijke stap dat werknemers zelf met een elektrische wagen rijden om duurzame mobiliteit aan te prijzen. Zo kunnen zij hun eigen ervaringen delen met klanten en hen aansporen om voor elektrisch te kiezen.

Alternatief voor de bedrijfswagen

Voor Polestar is dit een eerste kleine commerciële doorbraak in België. Het Zweedse bedrijf heeft grote ambities met haar wagen. Het wil in België en andere markten waar het actief is de mobiliteit hervormen. Volgens de wagenfabrikant is het model niet enkel geschikt voor de ‘early adopters’, maar moet het op termijn uitgroeien tot een volwaardig alternatief voor de klassieke bedrijfswagen. Over de grenzen lijkt dat wel eens te kunnen gaan lukken. In haar eerste maand werd de wagen in Scandinavië, een voorbeeldmarkt wanneer het aankomt op elektrisch rijden, meer verkocht dan Tesla’s populaire Model 3. De partnership met LeasePlan moet de verkoop in België mee op gang trekken.

Polestar heeft, afhankelijk van welke normen je gebruikt, een autonomie van 400 (EPA) of 470 kilometer (WLTP). Optrekken tot 100 kilometer per uur doe je in slechts 4,7 seconden. De vanafprijs voor een Polestar 2 is 59.800 euro. De prijs van jouw ideale wagen kan je via een online configurator van de fabrikant simuleren.  

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here