Ongeveer een jaar na haar tumultueuze vertrek bij Proximus, heeft Dominique Leroy een nieuwe baan gevonden bij het Duitse telecombedrijf Deutsche Telekom.

Advertentie

Deutsche Telekom maakte de aanwerving van Dominique Leroy bekend via een persbericht op haar website. Leroy zal bij het Duitse bedrijf een functie krijgen binnen de raad van bestuur. Ze komt aan het hoofd van de Europese divisie van DT te staan. Ze vervangt in die functie Srini Gopalan, die zich moet focussen op de thuismarkt.

CEO Timotheus Höttges spreekt zich in een statement enthousiast uit over de aanwerving van Leroy. Hij spreekt over ‘dertig jaar ervaring in de consumentengoederen- en telecommarkt’ die zijn bedrijf binnenhaalt. Hij looft Leroy ook voor haar kennis van de markt, die ze volgens Höttges zoals haar broekzak kent, en haar sterke markt- en klantenoriëntatie. De inmiddels 55-jarige Leroy heeft inderdaad haar strepen al wel verdiend op de telecommarkt. In 2011 stapte ze over naar Proximus, waar ze van 2014 tot 2019 de CEO van was.

Een moeilijk jaar

Het afgelopen jaar kreeg de reputatie van Leroy wel een flinke deuk. In het begin van 2019 kreeg ze van vakbonden de nodige tegenwind voor de strenge besparingsplannen die ze aankondigde en waarbij heel wat medewerkers van Proximus op straat zouden belanden. Maar de poppen gingen pas echt aan het dansen in september. Toen kondigde Leroy aan dat ze Proximus zou verlaten voor een nieuwe uitdaging bij het Nederlandse telecombedrijf KPN. Normaal zou ze tot 1 december bij Proximus gebleven zijn, maar na de aankondiging eiste haar tegenstanders haar onmiddellijk vertrek, wat ook geschiedde.

Toen uitkwam dat ze vlak voor haar ontslag voor 20.000 euro aandelen verkocht had van Proximus, kreeg haar vertrek nog een juridisch staartje. Ze werd in verdenking gesteld van handel met voorkennis. Die beschuldigingen kostte haar haar baan bij KPN. Het gerechtelijk onderzoek sleepte uiteindelijk aan tot begin juli. Leroy onderhandelde een minnelijke schikking van 107.000 euro om de zaak te sluiten. Daarover allemaal geen woord in het persbericht. Voor Leroy betekent de aanstelling bij Deutsche Telekom een nieuwe start. Op 1 november treedt ze in haar nieuwe functie.


Geen velden gevonden.

1 REACTIE

  1. Ik vind het prachtig dat DT de deur open zet voor Mevr. Leroy. Zij verdient het om daar haar carrière verder te kunnen zetten , in een andere omgeving zodat ze ook dit rampjaar achter zich kan laten.
    Persoonlijk heb ik nooit geloofd aan die beschuldiging van handel met voorkennis, ik denk eerder dat zij het slachtoffer was van een afrekening.
    Laurent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here