Het bedrijf gaat voor specialisatie in de online non-foodverkoop. Voor de aankoop van multimedia en gaming kan je nu al terecht op dreamland.be.

Advertentie

ColliShop, het online winkelplatform van Colruyt Group, zal offline gehaald worden vanaf 9 november. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Via ColliShop kunnen een resem aan producten, zoals huishoudelektro en meubilair, online besteld en afgehaald worden in een Colruytfiliaal nabij. De verkoop van non-foodproducten via één platform zal moederbedrijf Colruyt Group nu staken.

Multikanaalaanpak

Colruyt Group, moederbedrijf van onder andere Colruyt, Dreamland en Okay, wil nu gaan voor een multikanaalaanpak voor de verkoop van zijn non-foodproducten. In plaats van ColliShop kunnen klanten na 9 november terecht op de websites van Dreamland, Dreambaby, Fiets! En MyUnderwear24. Het beargumenteert dat in het huidige concurrentiële landschap specialisatie is vereist in de online non-foodverkoop.

De afhaalpunten van ColliShop die te vinden waren in de winkels van Colruyt, Okay en Dreamland blijven wel. Daar zullen consumenten hun bestellingen van de verschillende websites kunnen blijven afhalen.

Op de website van ColliShop worden klanten al sinds 1 september richting de webshop van DreamLand gestuurd voor de aankoop van speelgoed, gaming, tuin en multimedia. Vanaf midden september zullen er op het platform kortingen worden aangeboden in de aanloop naar hun laatste verkoopdag op 8 november.

Investeringen in e-commerce

De online verkopen van het bedrijf bedragen nu zo’n 5% van de retailomzet. Dat houdt voornamelijk verkopen in via Collect&Go, de online boodschappendienst. Toch willen ze zich blijven focussen op het verkoop van non-foodproducten en zullen ze volop investeren in de verkoop via de verschillende kanalen van Dreamland, Dreambaby, Fiets! en MyUnderwear24.

Wat wel zal blijven bestaan is de dienstverlening van ColliShop Professional. Via dit kanaal biedt Colruyt zijn diensten aan aan bedrijven en kinderdagverblijven.

Door de stopzetting van ColliShop zullen geen banen verloren gaan, meldt Colruyt Group.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here