Meet & Code 2020

Meet & Code 2020 gaat dit jaar digitaal door maar dat zal hen niet tegenhouden. De organisatie zoekt nog coderingsworkshops, inschrijven kan nog tot 10 september.

Advertentie

Digitale skills zijn vandaag de dag bijna niet meer weg te denken. In nagenoeg iedere job zijn tegenwoordig digitale elementen aanwezig die een iets andere aanpak vragen. Het World Economic Forum claimt zelfs dat 33% van de jobs zal verdwijnen en een digitale oplossing in de plaats komt. Maar hoe kunnen we ons nu voorbereiden en aanpassen?

Meet & Code 2020

Een deel van de oplossing kan zijn door kinderen, jongeren en jongvolwassenen nog sneller in aanraking te laten komen met technologie. Op die manier is de nieuwe generatie nog beter voorbereid op de bom aan digitale skills die nog op ons gaat afkomen. Maar hoe kunnen we die jongeren nu stimuleren? Daar komt Meet & Code om de hoek.

Hun missie? Lokale non-profitorganisaties in heel Europa ondersteunen om toegang te bieden tot digitale vaardigheden en coderen voor de volgende generatie jonge Europeanen. En ook dit jaar kan Meet & Code niet ontbreken, met een heuse online editie zoekt het Europees intiatief nog jongeren om zich in te schrijven voor een online codeer- of technologieworkshop.

Waarom eens geen codeerworkshop organiseren voor jongeren?

Meet & Code is nog op zoek naar non-profitorganisaties die mee coderingsworkshops voor jongeren willen organiseren. De workshops zelf zullen tussen september en oktober 2020 plaatsvinden, maar inschrijven kan nog tot en met 10 september 2020. Bovenop de financiële steun van 500 euro maken winnaars kans op 2000 euro aan prijzengeld.

Inzendingen kunnen zich kandidaat stellen in één van de volgende vijf categorieën: Girls do IT!, Community, Diversiteit en Code for the Planet en tot slot Code for Europe.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here