Internetkabel

De heuse internetkabel van Google en Facebook krijgt een andere bestemming. Door de politieke spanningen is Hongkong niet meer de beste keuze.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het idee van Google en Facebook om een onderzeese internetkabel vanuit de V.S. naar Hongkong te leggen zal niet door gaan. Beide bedrijven waren in 2017 met het plan afgekomen maar lijken daar nu toch op terug te komen. Het project heeft als naam Pacific Light Cable Network gekregen.

Google en Facebook

De twee techgiganten zijn wel niet van plan om het idee helemaal op te bergen. Er zouden nu plannen zijn om de internetkabel door te trekken naar Taiwan en de Filipijnen. Waarom die keuze is aangepast is momenteel niet duidelijk, maar het kan te maken hebben met de politieke spanningen tussen Hongkong en China.

Bloomberg heeft op basis van verschillende nieuwe documenten bij de FCC opgemerkt dat beide bedrijven hun internetkabel dus niet naar Hongkong gaan trekken, maar naar Taiwan en de Filipijnen.

In totaal zou het om zo’n 13.000 kilometer aan internetkabel gaan. Die moet ervoor zorgen dat de verbindingen tussen verschillende landen sneller en stabieler is. Zowel Google als Facebook hebben daar natuurlijk baat bij waardoor. Momenteel is nog onduidelijk wanneer de bouw van de kabel wel gaat beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here