nvidia gaming
Moscow, Russia - April 7, 2019: NVIDIA microchip on the motherboard, close-up

Toch doet ook de gamingdivisie van Nvidia het goed. Door de pandemie steeg de omzet dit kwartaal met 26 procent tegenover Q3 2019.

Advertentie

Vorig kwartaal haalde Nvidia een recordomzet van 3,87 miljard dollar binnen. Dat maakte het bedrijf woensdag in een persmededeling bekend. De omzet steeg daarmee 50 procent tegenover een jaar geleden. Opmerkelijk is ook dat Nvidia voor het eerst meer verdient aan datacenter-gpu’s dan aan gaming-gpu’s. Toch verwachten analisten dat die trend volgend kwartaal weer zal ombuigen.

De omzet die Nvidia dit kwartaal haalt uit datacenter-hardware, steeg met 167 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In totaal verdiende het bedrijf de afgelopen drie maanden daarmee 1,75 miljard dollar. Ter vergelijking: de kwartaalomzet van de gamingdivisie was 1,65 miljard dollar, een stijging van 26 procent tegenover 2019.

De recordomzet van de datacenterdivisie is volgens analisten deels te danken aan de overname van Mellanox, leverancier van datacenterswitches en NIC’s. Ook heeft Nvidia zich de afgelopen jaren steeds meer gericht op de datacenter markt. Het bedrijf heeft daar consistent gewerkt aan een betere reputatie. ‘Nvidia is erin geslaagd de business ook organisch te groeien. De omzetstijging is hoger dan alleen de bijdrage van Mellanox,’ zegt Constellation Research Inc. analist Holger Mueller.

Ook gaming groeit

Jensen Huang, de CEO en oprichter van het bedrijf, kijkt alvast naar een mooi kwartaal terug. ‘De adoptie van Nvidia-computing versnelt, wat leidt tot recordomzet en uitzonderlijke groei’, aldus Huang. Toch vestigt de CEO ook aandacht op de omzetstijging van de gaming-cpu’s. ‘De groei in GeForce-gaming versnelde naarmate gamers zich steeds meer onderdompelen in realistische virtuele werelden gecreëerd door NVIDIA RTX ray tracing en AI.’

Door de pandemie zou de gamingsector globaal sterk zijn gegroeid. Volgens het Global Gaming Report zal de sector in 2020 een wereldwijde omzet van 159,3 miljard dollar genereren. Daar verwacht Nvidia natuurlijk een graantje van mee te pikken. ‘We verwachten een sterk tweede halfjaar voor gaming’, voorspelt Jensen Huang. ‘Ik denk dat dit heel goed het beste gaming seizoen ooit kan worden’, aldus Huang.


Geen velden gevonden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here