Multimedia video concept on TV set in dark room. Man watching TV with remote control in hand.

Met het streamingplatform Play wil SBS Media alle content van VIER, VIJF en ZES online op één plaats beschikbaar maken.

Advertentie

Vanaf volgend jaar lanceert SBS Media, het bedrijf achter de televisiezenders VIER en VIJF, een nieuw Vlaams streamingplatform. Daarmee gaat het mediaconcern de concurrentie aan met VRT NU en VTM Go. Op het streamingplatform zal SBS Media net zoals de VRT en de VTM al zijn programma’s bundelen. Zo zal de content van VIER, VIJF en ZES in 2021 gratis online te zien zijn. Dat maakte het bedrijf op donderdag bekend bij de voorstelling van zijn najaarsprogrammatie.

Eerder waren de programma’s van de SBS-zenders ook al online te zien. Daarvoor moesten kijkers dan wel naar de websites van vier.be en vijf.be surfen. Ook op de sites van franchises, zoals die rond de populaire tv-figuur Jani Kazaltzis of de jongerenserie wtFOCK, werd online content getoond. Het streamingplatform moet die programma’s samenbrengen op één plek.

Rebranding

De beslissing maakt deel uit van de nieuwe strategie van SBS Media. Begin augustus kondigde het bedrijf een rebranding van zijn zenders aan. Sinds 2018 in SBS Belgium volledig in handen van Telenet. De telecomoperator neemt binnenkort ook VIER, VIJF en ZES over. Die zenders zullen dan ook van naam veranderen. Binnenkort zullen ze dus Vier Play, Vijf Play en Zes Play heten. De ‘Play’ in de namen is een verwijzing naar Telenet Play, het televisieaanbod van de telecomgigant. Ook het nieuwe streamingplatform dat SBS vandaag aankondigde krijgt de naam Play.

Wie een abonnement heeft op Play en Play More zal worden doorverwezen naar Streamz, het nieuwe betalende streamingplatform gericht op fictie. Hoeveel deze dienst zal kosten en wanneer hij precies wordt gelanceerd, is nog niet bekend.

Ten slotte kondigde SBS Media ook een de nieuwe Vlaamse zender aan: Zeven Play. Het aanbod van de nieuwe zender moet zich op een breed kijkerspubliek richten. Hoewel het mediaconcern nog niets heeft gelost over het type programma’s dat zou worden uitgezonden, moet het aanbod de programmatie van de andere zenders aanvullen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here