google meet chromecast

Tegelijkertijd hebben enkele Google-medewerkers gelekt dat Google Duo binnenkort zou integreren in Meet.

Advertentie

Binnenkort kan je met Google videobellen op je televisie. Dat kondigt Google in een nieuwe blogpost aan. De techgigant heeft de videochat-app Meet uitgerold naar Chromecast, waardoor je de applicatie kan projecteren op je tv en andere media-apparaten. ‘Eerder dit jaar hebben we Google Meet gelanceerd op Nest Hub Max. Het voelde gewoon goed om Meet uit te breiden naar nog meer schermen in je huis.’

De beslissing om Meet naar Chromecast te brengen, heeft alles te maken met de coronapandemie. Nu veel mensen van thuis uit werken of les volgen, wil Google gebruikers meer flexibiliteit geven om in contact te blijven met hun collega’s, leerkrachten, familie en vrienden. ‘Verander van je gebruikelijke omgeving en geniet van je ochtendvergaderingen op je tv-scherm in de woonkamer, met een grote kop koffie in de hand.’

Iedereen die een account in Google Meet heeft, zal binnen enkele dagen de functie zien verschijnen in Chromecast. Daarvoor heb je de laatste versie van Chrome nodig en moet je ervoor zorgen dat het apparaat de nieuwste Chromecast-firmware heeft. Om aan de slag te gaan, open je de meeting via de app of Google Calendar. Klik op ‘Cast deze meeting’ en selecteer vervolgens het apparaat dat je wil gebruiken.

Google Meet

Eerder deze week dook het gerucht op dat Google Duo zou verdwijnen en integreren in Meet. De laatste maanden heeft Google alles op alles gezet om van Meet een waardige concurrent voor Zoom te maken. De zakelijke videochatapp van Google kende sinds het begin van de coronapandemie een explosieve groei. Eind april maakte Google de dienst vervolgens gratis, om nog meer gebruikers aan te trekken.

De compatibiliteit van Meet met Chromecast lijkt in ieder geval in die strategie te passen. Door zijn verschillende diensten aan elkaar te koppelen, wil Google de overstap naar Meet voor gebruikers eenvoudiger maken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here