bux zero
Closeup of smartphone with coffee and blurred notebook on black table. Concept you can do business on mobile and trading stocks anywhere, blur set index of stocks on screen

De Nederlandse beleggingsapp Bux Zero is vanaf vandaag verkrijgbaar in België. Daarmee is Bux de eerste mobiele én commissieloze broker in ons land.

Advertentie

De Nederlandse fintecher Bux kondigt aan dat het zijn diensten vanaf vandaag op de Belgische markt aanbiedt. Eerder werd de app al geïntroduceerd in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. ‘We zijn erg enthousiast om de eerste mobiele broker te zijn die commissievrij beleggen aanbiedt in België, zodat de nieuwe generatie beleggers gemakkelijk en snel de beurs kan betreden’, zegt Nick Bortot, oprichter en CEO van BUX.

Bux behoort tot de neobrokers of mobiele brokers die beleggen eenvoudig willen maken met behulp van technologie. Daarmee wil het bedrijf zich onderscheiden van traditionele grootbanken, ‘met hun complexe aanbod en hoge commissies’. Dat beleid trekt Bux ook door in zijn aanbod. De app Bux Zero is zo grotendeels gratis en is met zijn kleurrijke interface vooral gericht op jongeren.

‘Het wordt in Europa steeds moeilijker om een spaarpotje op te bouwen voor later’, schetst Bortot de context. Door de lage rentes op spaarrekeningen en de stijgende vastgoedprijzen kunnen vooral jongeren moeilijker sparen. ‘Ons doel is om jonge mensen aan het beleggen te krijgen’, aldus Bortot. ‘Te veel mensen zijn daar nog bang van, terwijl beleggen echt niet zo risicovol is als je er regelmatig een beperkt bedrag insteekt.’

Gratis model

Om de drempel voor beleggen te verlagen, kiest Bux voor een gratis model. Op Bux Zero kan je een gratis rekening openen en beheren. Gebruikers moeten ook geen commissies betalen op transacties die ze in de app uitvoeren.

Wel biedt Bux ook een betalend model aan met meer opties. Terwijl je bij de gratis dienst moet wachten tot het einde van de dag voor de transacties worden uitgevoerd, worden ze bij het betalend model meteen uitgevoerd. Ook als je een limietorder uitvoert, waarbij je aandelen koopt of verkoopt tegen een vooraf bepaalde prijs, zijn er kosten aan verbonden.

Na België zal Bux Zero binnenkort ook in Spanje en Italië beschikbaar zijn. Belgische gebruikers zullen hun inkomsten uit de app wel moeten aangeven.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here