Oracle zou interesse hebben in een overname van TikTok, melden bronnen aan de Financial Times.

Advertentie

Na Microsoft en Twitter richt nu ook Oracle zijn pijlen op TikTok. De zakenkrant Financial Times berichtte vandaag dat het softwarebedrijf een deel van de activiteiten van de app in Engelstalige landen wil kopen. Concreet gaat het om de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Hiervoor zou Oracle al verkennende gesprekken hebben gevoerd met ByteDance, het Chinese moederbedrijf van de app.

Het nieuws over de interesse van Microsoft, Twitter en Oracle in een overname volgde kort nadat de Amerikaanse president Trump een handelsban tegen TikTok ondertekende. De president beschouwt de app als een gevaar voor de nationale veiligheid. Hij beschuldigt het moederbedrijf achter de app ervan dat het gegevens van Amerikaanse burgers verzamelt en zo betrokken is in spionage voor de Chinese overheid. Daarnaast zou de app ook als propagandakanaal van China worden gebruikt. De handelsban zou eerst in september ingaan, maar deze week heeft de president de termijn verlengd tot november.

Trump

De mogelijke overname door Oracle komt voor velen toch als een verassing. In tegenstelling tot Microsoft en Twitter heeft het bedrijf immers geen ervaring met consumentenapps. Oracle richt zich voornamelijk op diensten voor de zakelijke markt. Toch is het bedrijf volgens bronnen in de Financial Times een sterke kandidaat voor de overname. Zo heeft Oracle de steun gekregen van enkele Amerikaanse investeerders die al aandelen in TikTok hebben, waaronder General Atlantic en Sequoia Capital.

Oracle zou ook goede banden hebben met het Witte Huis. De topman van het bedrijf Larry Ellison is daarnaast een van de weinigen in Silicon Valley die de Amerikaanse president openlijk steunt. Hij zou tijdens de presidentiële campagnes fondsen hebben geworven voor Trump. Het is echter niet duidelijk of de Amerikaanse regering Oracle verkiest boven Microsoft, schrijft de FT nog. Oracle zelf wilde niet reageren op de geruchten.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here