internet explorer 11
"Bassano del Grappa, Italy - September 17, 2012: Google main page on the web browser. Google is the most popular search engine in the world."

Microsoft wil dat klanten de overstap maken naar Edge Chromium en zal de ondersteuning van Mictosoft 365-diensten in Internet Explorer 11 stopzetten.

Advertentie

Op maandag maakte Microsoft bekend dat het afscheid neemt van Internet Explorer 11, de browser die de techgigant in 2013 lanceerde. In een blogpost kondigt het bedrijf aan dat de Microsoft 365 apps en diensten vanaf ten laatste volgend jaar niet meer ondersteund zullen worden in deze browser. Al op 30 november 2020 stopt de ondersteuning in IE11 voor Teams. De andere Microsoft 365-apps volgen op 27 augustus 2021.

Met deze beslissing wil Microsoft klanten aanmoedigen om over te stappen naar de nieuwe Edge-browser op basis van Chromium, die begin juni werd uitgerold. ‘Microsoft Edge heeft een ingebouwde SmartScreen en heeft de best beoordeelde phishing- en malwarebescherming, zoals gemeten in twee onafhankelijke onderzoeken. We ondersteunen ook de overgang van onze klanten naar de nieuwe Microsoft Edge met hulp voor app- en sitecompatibiliteit.’

Ook de oudere versie van Edge zal Microsoft niet meer ondersteunen. Na 9 maart 2021 zal die browser geen security-updates meer ontvangen. Internet Explorer 11 zal in de toekomst nog wel worden ondersteund met updates.

Internet Explorer Legacy mode

Ook voor bedrijven die werken met legacy-toepassingen heeft Microsoft een oplossing. Ze kunnen terecht in de Internet Explorer legacy mode in Edge Chromium. Door Internet Explorer in Edge te integreren, maakte Microsoft het voor bedrijven mogelijk om legacy-applicaties te openen in een Edge-tabblad, dat op de achtergrond Internet Explorer draait. Dit zou de overgang naar de nieuwe browser eenvoudiger moeten maken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here