cd&v
Call center agent with headset working on support hotline in modern office with copy space. Portrait of mature positive agent in conversation with customer over headset looking at camera. Consulting and assistance service customer support.

Met een wachttijd van maximaal 2,5 minuten en meer transparantie over de voorwaarden wil CD&V onze telecombedrijven klantvriendelijker maken.

Advertentie

Wie in het verleden al eens naar de helpdesk van een telecomoperator heeft getelefoneerd, is het er waarschijnlijk mee eens. De wachttijden zijn te lang. Dat zegt ook CD&V in een perscommunicatie van zondag. De partij wil dat de operatoren klantvriendelijker worden en dient daarom enkele voorstellen in. Zo moet de wachttijd bij de helpdesk beperkt worden tot 2,5 minuten en moeten de bedrijven nummers blokkeren op vraag van de klant.

De maatregelen vormen een aanvulling op een voorstel van N-VA-Kamerlid Michael Freilich. ‘Vele klanten ergeren zich aan de eindeloze wachttijden bij de telefonische helpdesk van telecomoperatoren. Wij stellen voor de wachttijd beperken tot maximum 2,5 minuten en als de oproep dan nog niet beantwoord is, kan de oproeper zijn gegevens achterlaten. De telecomoperator moet dan zelf gratis contact opnemen met de klant, ten laatste de volgende werkdag’, zegt CD&V-Kamerlid Leen Dierick in een persbericht.

Transparanter

Daarnaast moeten de operatoren ook transparanter communiceren, vindt CD&V. Nu weten consumenten vaak niet goed wat er verandert als ze naar een andere provider overstappen. Dat zorgt ervoor dat klanten bij hun oude operator blijven en zou concurrentie tussen de operatoren onderling in de weg staan. ‘Nu aarzelen internetgebruikers soms om over te schakelen op een andere provider uit vrees om hun e-mailadres te verliezen. Providers moeten duidelijk aangeven aan hun klanten dat zij hun e-mailadres kunnen behouden, zelfs al zeggen zij hun contract op’, besluit Dierick.

Een derde maatregel is dat telecomoperatoren nummers moeten gaan blokkeren op vraag van de klant. Hoewel consumenten dat nu ook zelf kunnen, vindt CD&V dat de operatoren hen hierbij ook moeten helpen. Dit zou op vraag van de consumenten zelf zijn. Daarbij denkt de partij vooral aan minderjarigen. ‘Steeds meer zeer jonge minderjarigen gebruiken mobiele telefonie. Een beter blokkeringssysteem zou hen beschermen tegen malafide oproepen’, klinkt het bij de partij.

Advertentie

1 REACTIE

  1. Men verliest wel degelijk zijn e-mailadres na verloop van tijd, bij Telenet 18 maanden als ik mij niet vergis.
    Men kan steeds een e-mailadres aanmaken zoals Gmail of Outlook.com, wist het kabinet van de bevoegde minister mij te vertellen toen ik dit aanhaalde als remmende factoor om van provider te veranderen.
    Sorry, Google of Microsoft en privacy zijn geen match.Wat de ideale oplossing zou kunnen zijn, Bpost maakt een e-mailadres aan voor elke Belg, de providers nemen dit dan uw profiel en zo kan men steeds zijn e-mailadres behouden. Bpost heeft zo een nieuwe bron van inkomsten en de consument een betrouwbaar e-mailadres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here