MisterGreeen Tesla autonoom rijden

De groene leasemaatschappij MisterGreen komt met een opvallende zomeractie waarbij Tesla-klanten voor 30 euro per maand het Self Driving Pack kunnen aankopen.

Advertentie

Dankzij Tesla is elektrisch rijden nu mainstream geworden. De volgende stap is volledig autonoom rijden. Elke nieuwe Tesla wordt standaard geleverd met geavanceerde hardware voor Autopilot-functies, waarmee semiautonoom rijden mogelijk is. De toonaangevende Amerikaanse autobouwer is echter druk bezig met de ontwikkeling van technologie om de auto’s volledig autonoom te laten rijden.

Met behulp van software-updates ‘over the air’ worden de functionaliteiten voor autonoom rijden in de loop van de tijd steeds beter en uitgebreider. Om die updates te kunnen ontvangen, moet de Tesla echter voorzien zijn van het softwarepakket Full Self Driving. Tesla vraagt momenteel € 7.500 voor dat softwarepakket en speculeert dat de prijs van het pakket zelfs hoger dan die van de auto zelf kan worden. Dat wil de leasemaatschappij dus goedkoper maken.

Tesla Model 3

Bij MisterGreen kunnen klanten tot en met 31 augustus 2020 de Full Self Driving-functionaliteiten voor slechts € 30 per maand toevoegen aan het leasecontract in een meegroeimodel. Daarmee is een nieuwe Tesla Model 3 met Full Self Driving Capability al beschikbaar vanaf € 669 per maand. Als er nieuwe functionaliteiten worden uitgerold, verhoogt MisterGreen het leasebedrag. Zo begin je op een laag maandbedrag en groei je mee met de software. Je betaalt pas wanneer de technologie echt een toegevoegde waarde heeft.

Full Self Driving maakt gebruik van acht camera’s die 360°-zicht rond de auto bieden met een bereik tot 250 meter. Twaalf ultrasone sensoren vullen dat beeld aan, wat zorgt voor een tweemaal grotere nauwkeurigheid. Een verbeterd radarsysteem aan de voorzijde biedt extra informatie over de omgeving via een eigen golflengte, ongehinderd door hevige regenval, stof of zelfs het voorliggende voertuig. Wie nu kiest voor Full Self Driving, profiteert op termijn van alle software-updates die doorgevoerd worden.

Autonoom rijden

Uit onderzoek bij zijn eigen klanten die met een Tesla rijden, blijkt dat 87% gelooft dat we binnen tien jaar volledig autonoom rondrijden. Het merendeel van die groep is ervan overtuigd dat dit binnen vijf jaar al mogelijk is. Het bedrijf speelt hier nu op in, zodat klanten zo snel mogelijk het autonoom rijden kunnen ervaren.

Voor wie het bedrijf niet goed kent; MisterGreen is in 2008 gestart met een duidelijke missie: de transitie naar duurzame mobiliteit versnellen door complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto’s aan te bieden. Zo verlagen we samen de impact op mens en milieu. Maar er is ook een economisch voordeel: elektrisch rijden is namelijk een stuk voordeliger dan rijden op benzine of diesel.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here