Huawei

Door het handelsverbod kan Huawei geen zaken meer doen met Amerikaanse toeleveranciers. Dat brengt de smartphonebouwer in gevaar bij de productie van Kirin chips.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Door de groeiende druk vanuit de Verenigde Staten is het voor Huawei nagenoeg onmogelijk geworden om nog chipsets te produceren. Dat heeft Richard Yu, de CEO van Huawei’s consumentenafdeling, laten weten. De CEO geeft aan dat het bedrijf vanaf 15 september niet meer in staat zal zijn om nog Kirin chipsets te produceren voor zijn premium smartphones.

Huawei v.s. Trump

Door het wegvallen van het handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China kan Huawei geen handel meer drijven met Amerikaanse toeleveranciers. Momenteel loop tdat handelsverbod nog tot mei 2021 en kan dat natuurlijk nog verlengd worden. Door de sancties zouden leveranciers maar tot en met 15 mei bestellingen hebben aangenomen. Daardoor loopt de stock van de Chinese smartphonebouwer aan een sneltreintempo leeg.

Vanaf 15 september zal Huawei zijn productiesite van de Kirin chips stopzetten, liet Richard Yu weten. Hij geeft ook aan dat de kans heel groot is dat dit de laatste generatie van Huawei’s eigen Kirin-chips zal zijn als het zo door gaat. Normaal gezien zou de producent in september ook de Mate 40 smartphone lanceren. Volgens Yu zal dat de laatste smartphone zijn die de eigen chips zal aan boord hebben.

Toekomst

Maar hoe het nu verder moet is niet duidelijk. Richard Yu heeft niets laten vallen over een plan B. De Amerikaanse chipmaker Qualcomm heeft al aan de regering van Trump gevraagd om de handelsban op z’n minst te verzachten zodat er weer gewoon handel kan worden gedreven. Op die manier zou Qualcomm wel met Huawei kunnen samenwerken voor 5G-chips zodat de smartphonebouwer ook verder kan. Maar of daar ook naar geluisterd wordt is natuurlijk niet geweten.

Meest opvallend is dat Huawei dit jaar Samsung heeft voorbijgestoken als de grootste smartphoneproducent van 2020. Daarmee heeft het bedrijf tussen april en juni meer smartphones geleverd dan zijn Koreaanse tegenhanger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here