orange belgium

Met de nieuwe simkaarten zou Orange Belgium ieder jaar 2 ton minder plastic verbruiken.

Advertentie

Steeds meer bedrijven investeren in nieuwe verpakkingen of technologieën om de plasticberg te vermijden. Nu consumenten zich steeds meer bewust zijn van hun impact op het milieu, is het voor organisaties een uitdaging om aan die wens tegemoet te komen. Ook de telecomoperator Orange Belgium kondigde vrijdag inspanningen aan om het plasticverbruik te verminderen.

Als eerste speler op de Belgische markt introduceert Orange Belgium de Half ID SIM-kaarten. Deze nieuwe simkaarten zijn maar half zo groot als normale exemplaren. Met die halvering kan Orange Belgium in totaal 2 ton plastic per jaar minder verbruiken. De eerste exemplaren van Half ID-kaarten zijn vanaf vrijdag 7 augustus verkrijgbaar in de Smart en Concept stores. De volledige omschakeling naar de nieuwe simkaarten wordt al begin 2021 verwacht.

Milieu-impact verminderen

De inspanning om het plasticverbruik terug te schroeven én de introductie van de eSIM passen binnen een breder plan om de impact van Orange Belgium op het milieu te beperken. Het bedrijf wil CO2 neutraal zijn en de resterende CO2-uitstoot, verbonden aan de mobiliteit van zijn werknemers, met 30 procent te verminderen. Onder meer 5G en RAM sharing, recyclage van hardware, telewerk en minder papierverbruik moet die ambitie waarmaken.                                                                                                                   

‘Als verantwoordelijke telecomoperator hanteren we een 360 graden aanpak om onze globale impact op het milieu te verminderen. Daarbij kijken we onder andere naar ons netwerk, onze datacenters, winkels, de toestellen van onze klanten en de mobiliteit van onze werknemers. Het reduceren van ons plasticverbruik met deze nieuwe Half ID-simkaarten, maakt deel uit van onze inzet voor de planeet’, zegt Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here