g suite
Nizhnevartovsk, Russia - February 22, 2013: Man hand holding iPhone 4 with Gmail App. iPhone is product Apple Inc. Gmail is a free, advertising-supported email service provided by Google.

Met een donkere modus, een nieuwe beeldweergave en andere functies wil G Suite samenwerken op afstand eenvoudiger en efficiënter maken.

Advertentie

Nu thuiswerk de komende tijd de norm wordt, werkt Google aan nieuwe features voor hun zakelijke apps. Woensdag kondigde de techgigant een aantal extra functies aan voor G Suite, de cloud-gebaseerde samenwerkingstool voor bedrijven en organisaties. In de mobiele app voegt Google verbeteringen toe voor Google Docs, Sheets, and Slides. Daarnaast krijgen de apps ook een donkere modus in Android.

Extra functies

In Slides komt er een verticale scrollbar stream waarmee gebruikers eenvoudiger door presentaties kunnen gaan. De nieuwe functie laat gebruikers ook toe om te switchen naar een presentatie- of bewerkingsmodus. De volgende weken rolt Google deze beeldweergave uit naar Android, daarna volgt de uitrol naar iOS.

Docs krijgt dan weer een link preview-functie, die eerder al beschikbaar was in de webapplicatie en in iOS. De volgende weken komen de previews ook naar Android. ‘Wanneer je op een link in Docs klikt, krijg je een kaartje te zien met dynamische informatie over de content, samen met een visuele miniatuur.’ Op die manier wil Google zorgen dat gebruikers minder afgeleid zijn als ze een document lezen.

Ook de functie ‘Smart compose’ komt naar Docs. Deze AI-gestuurde functie corrigeert spellingfouten en doet tekstvoorstellen. Op die manier stelt Google dat Smart Compose gebruikers 3 miljard toetsaanslagen per week uitspaart en ook spellingfouten vermijdt. Deze functie was eerder al beschikbaar in Gmail, maar komt nu dus ook naar de mobiele app van Docs in Android en iOS.

De mobiele apps van G Suite voor Docs (Android / iOS), Sheets (Android / iOS) en Slides (Android / iOS) kan je via de hyperlinks downloaden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here