Microsoft heeft een nieuwe update voor Your Phone op Windows 10 klaar. Androidgebruikers kunnen nu apps openen op hun PC.

Advertentie

Microsoft heeft nog hard gesleuteld aan de Your Phone applicatie op Windows 10. Het bedrijf wil je ervaring als Androidgebruiker in combinatie met Windows 10 er een stuk naadlozer op maken. Via een nieuwe update heeft Microsoft het nu mogelijk gemaakt om applicaties ook op je PC te gebruiken via de Your Phone app.

Windows 10 Your Phone

Voor alle duidelijkheid, die functie werkt alleen voor Androidgebruikers. Het is niet duidelijk of Microsoft ook plannen heeft voor iOS. Maar in ieder geval ziet het ernaar uit dat je apps als WhatsApp, Spotify of Instagram binnenkort direct vanaf je PC zal kunnen openen.

Het bedrijf rolt de nieuwigheid eerst uit naar Windows Insider en zal het nadien geleidelijk aan uitrollen naar het grote publiek. Het concept is redelijk eenvoudig; je installeert de Your Phone app op je Androidtoestel en opent hem gelijk op je Windows 10-toestel. Klaar is Kees! Je kan zelfs applicaties vastpinnen in de werkbalk onderaan zodat je hen niet elke keer opnieuw moet gaan zoeken.

Windows 10 Your Phone

Samsung

De grootste nieuwigheid hier is ook dat je meerdere applicaties naast elkaar zal kunnen gebruiken. Een functie die Samsung gisteren ook aan de wereld toonde bij de lancering van de Galaxy Note 20. Maar de functie zal pas beschikbaar zijn naar het einde van 2020.

Wie niet kan wachten om gebruik te maken van de Your Phone update moet momenteel wel een Samsung smartphone hebben. Microsoft heeft een lijst uitgebracht met compatibele toestellen en momenteel staan daar alleen Samsungtoestellen op. In de toekomst zullen ook andere smartphonemerken volgen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here