modcam

Met de overname van Modcam wil Cisco een reeks nieuwe technologieën naar het Meraki-portfolio brengen.

Advertentie

Nieuwe technologieën als AI en machine learning worden steeds belangrijker in de ontwikkeling van slimme camera’s. Daar wil de netwerkspecialist Cisco nu op inspelen. Op donderdag 31 juli kondigde het bedrijf de overname van Modcam aan, een video analytics start-up uit Zweden. Cisco zal de technologie van Modcam integreren in het Meraki-portfolio, dat cloud-managed netwerkoplossingen voor bedrijven biedt.

Beter overzicht

De overname van Modcam moet Cisco helpen om zijn cameratechnologieën slimmer te maken. De camera’s in het Meraki-portfolio beschikken op dit moment al over slimme functies zoals bewegingsdetectie, maar die zijn beperkt tot de individuele camera’s zelf. De technologie van Modcam maakt het mogelijk om de data van verschillende camera’s te combineren. Zo kunnen klanten hun camera’s gebruiken om een beter overzicht te krijgen van hun hele zakelijke omgeving en zijn ze niet beperkt tot het beeld van één camera tegelijk.

‘De evolutie van beveiligingscamera’s naar slimme camera’s heeft weerklank gevonden bij elke klant die ik heb gesproken,’ schrijft Senior Vice President Chris Stori in een blogpost. ‘We weten dat minder dan 1% van de video die onze slimme MV-camera’s vastleggen, daadwerkelijk wordt bekeken. Een van de vragen die we onszelf stellen is: hoe halen we waarde uit de 99% die niemand ooit ziet?’

Veilig aan het werk

Chris Stori benadrukt ook het belang van de technologie nu de lockdowns in verschillende landen worden versoepeld. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat klanten veilig kunnen winkelen en werknemers veilig kunnen werken. Met de cross-camera analytics van Modcam krijgen bedrijven een beter inzicht in het gebruik van de beschikbare ruimte, en kunnen ze een veilige doorstart na corona garanderen.

Tot slot benadrukt Cisco dat hun oplossingen voldoen aan alle privacy-vereisten, terwijl ze de nodige inzichten bieden aan bedrijven. ‘Deze functies blijven behouden met de integratie van de Modcam-technologie, waardoor bedrijven de bewegingen van een individu op camera kunnen volgen zonder persoonlijke informatie te verkrijgen of openbaar te maken.’

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here