zoom

Met een aantal nieuwe functies wil Zoom meer 'fun' in videomeetings brengen.

Advertentie

De videochatapplicatie Zoom kondigde donderdag in een blogpost een aantal nieuwe features aan. Na de verschillende veiligheidsfuncties die de voorbije maanden werden toegevoegd, focust Zoom nu op plezier. ‘De informele en leuke elementen die ons op kantoor bij elkaar brengen, lijken te ontbreken in de virtuele vergadercultuur, tot nu…’

Zoom: Filters en lichtintensiteit

De meest opvallende aankondiging is meteen de Snapchat-achtige filters die je binnenkort in de app kan terugvinden. Met een piratenlapje, konijnenoortjes en of een duikbril wil Zoom ‘meer leven in je meetings brengen’. Daarnaast voegt het bedrijf ook kleurenfilters aan de videochatdienst toe, waarmee je het beeld een zwart-wit, sepia of zelfs roze tintje kan geven.

Ook kunnen gebruikers een schoonheidsfilter instellen zodat ze er altijd goed uitzien tijdens hun vergaderingen. De ‘touch up my appearance’-functie wordt gebruikt om de huid van gebruikers te egaliseren. Ten slotte maakt Zoom het mogelijk om de lichtintensiteit van het beeld te controleren, zodat de belichting altijd goed zit. Op Twitter deelde het bedrijf een filmpje van hoe de functies eruit zien.

Extra functies

Naast de filters voegt Zoom ook nieuwe emoji’s toe. Zo kan je in de ‘reacties’-functie naast de videovergadering op je gesprekspartners reageren met een emoji, die dan bovenaan in een videofeed worden getoond. Ten slotte werkt Zoom ook aan noise cancelling om vervelende geluiden te blokkeren en kan je binnenkort je webcamfeed als overlay voor presentaties gebruiken. Zo kunnen gesprekspartners je toch nog zien terwijl je aan het presenteren bent.

Of de filters in een professionele context vaak gebruikt zullen worden, is nog maar de vraag. Hoewel het misschien wel leuk is als extraatje voor een vergadering met collega’s, lijken de filters niet voor elk moment geschikt. Wel interessant voor bedrijven is dan weer de presentatiefunctie. Wil je aan de slag met deze functies? Dan kan je Zoom 5.2 hier downloaden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here