Teams

Van meetings met 20.000 deelnemers tot 1:1 gesprekken, met deze functies wil Microsoft Teams zijn imago als dé centrale communicatiehub nog versterken.

Advertentie

In het coronatijdperk horen virtuele vergaderingen en evenementen tot de orde van de dag. Sollicitaties, interviews en zelfs festivals als Tomorrowland worden nu digitaal georganiseerd. Met een aantal interessante, nieuwe functies in hun videochatapplicatie Teams wil Microsoft werknemers en organisaties ondersteunen in dit nieuwe normaal. Dat schrijft het bedrijf in een nieuwe blogpost op de website.

Van grote conferenties…

Microsoft Teams introduceert videovergaderingen tot 20.000 deelnemers. Daarmee wil de softwaregigant organisaties de tools geven om conferenties of congressen via het platform te regelen. Natuurlijk kunnen niet al die duizenden gebruikers als actieve spreker aan bod komen. ‘We beperken de grootte van interactieve meetings tot 1000 participanten en integreren een naadloze shift naar ‘alleen kijken’-modus nadat de limiet is bereikt’.

Om bedrijven te helpen de meetings goed te structureren, komt Microsoft ook met nieuwe features voor admins. Daarbij hoort onder andere een ‘branded meeting lobby’ voor videovergaderingen, een soort virtuele ruimte waarin gasten kunnen wachten en waar bedrijven hun logo’s kunnen projecteren. Ook een aangepaste achtergrond voor sprekers, met daarop bijvoorbeeld de branding van de onderneming, staat op de planning. Microsoft zal deze features de komende maanden uitrollen.

Zowel de videovergaderingen tot 20.000 deelnemers als de extra functies voor admins maken deel uit van het nieuwe Advanced Communications Plan, dat je kan toevoegen aan je Office 365 of Microsoft 365-abonnement. Hiervoor kan je een gratis proefperiode van 60 dagen aanvragen, daarna wordt er een vaste kost per maand gerekend. Abonneren kan nu via het Teams Admin Center of via de Microsoft Teams-website vanaf midden augutus.

… tot 1:1 gesprekken in Teams.

Daarnaast wil Microsoft ook één-op-één-gesprekken naar Teams trekken. In de plaats van de klassieke telefoon te gebruiken, stelt het bedrijf Teams Calling voor. Werknemers kunnen zo een traditioneel telefoonnummer gebruiken om via Teams te bellen en oproepen te beantwoorden. Microsoft zelf heeft het over een ‘cloud-based telefoonsysteem dat werknemers kunnen gebruiken: of ze nu op kantoor zijn, van thuis uit werken of een combinatie van de twee’.

Met deze nieuwe features gaat Teams dus twee kanten uit: van gigantische meetings tot één-op-één-sessies. Zo wil Microsoft van zijn videoplatform de centrale hub maken voor alle vormen van bedrijfscommunicatie. En die strategie blijkt ook te werken. Uit onze recente Tech Poll bleek nog dat Teams bij onze lezers op de eerste plaats staat. De videochatapplicatie kreeg 95 van de in totaal 230 stemmen, goed voor zo’n 41 procent. Zoom en Skype moesten het stellen met een veel kleiner aandeel: 15 en 14 procent.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here