Met de overname van Mobeewave wil Apple betalingstransacties met iPhones eenvoudiger maken.

Advertentie

In het weekend van 1 augustus raakte het nieuws bekend dat Apple de fintech start-up Mobeewave heeft gekocht. De acquisitie moet Apple helpen om betalingen met zijn iPhones eenvoudiger te maken. Dat rapporteert de zakenkrant Bloomberg. De technologiegigant zou 100 miljoen dollar voor Mobeewave hebben neergelegd.

De technologie van Mobeewave zou de smartphones van Apple kunnen transformeren in een betaalterminal, bevestigen bronnen aan Bloomberg. Concreet kunnen gebruikers dan met hun betaalkaart of smartphone tegen een andere smartphone tikken om een betaling uit te voeren. Gebruikers hebben enkel een app nodig om het systeem te laten werken; er zijn geen hardware-vereisten. iPhones moeten enkel uitgerust zijn met een NFC (Near Field Communications) chip, die sinds 2014 al standaard in de toestellen zit.

Overname

Verder zou Apple alle medewerkers van Mobeewave behouden. Geen van beide bedrijven wilden reageren op de overname. ‘Apple koopt van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven en we bespreken over het algemeen ons doel of onze plannen daarmee niet’, aldus een woordvoerder van de smartphoneproducent.

Toch is het waarschijnlijk dat het bedrijf het systeem van Mobeewave wil overnemen om iPhones te veranderen in een betaalterminal, zegt Bloomberg. Meestal koopt Apple start-ups om die technologie in hun producten te integreren. Zo nam Apple onlangs de weervoorspellings-app Dark Sky over. Andere aankopen zijn onder meer Voysis, Xnor.ai en Inductiv om Siri en kunstmatige intelligentie te verbeteren, en Fleetsmith voor apparaatbeheer voor ondernemingen.

Vorig jaar werkte Samsung nog samen met Mobeewave om de technologie in hun toestellen te integreren. Daarnaast heeft de investeringstak van de Koreaanse smartphoneproducent ook investeringen gedaan in de fintech start-up.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here