TikTok

Na een telefoongesprek tussen Donald Trump en CEO Satya Nadella, lijkt Microsoft zich officieel in de race om de overname van TikTok te gooien. Maar waarom juist?

Advertentie

TikTok is sinds zijn populariteit bij jongeren in Europa, China en de VS het onderwerp geworden van diplomatieke relletjes tussen grootmachten. Zo is de VS ervan overtuigd dat TikTok een gevaar is voor de Amerikaanse bevolking. Pesident Donald Trump is dan ook van plan om de populaire app onder jongeren te verbieden in de Verenigde Staten.

TikTok in de V.S.

Uit een nieuwe blogbost van Microsoft blijkt nu dat CEO Satya Nadella een telefoongesprek heeft gehad met Trump. Daarin hebben beide heren de overname van TikTok besproken. Volgens Microsoft zou de deal ten laatste op 15 september rond moeten zijn en neem de softwaregigant de Canadese, Amerikaanse en Australische activiteiten van de applicatie over.

Maar Trump heeft dus plannen om TikTok volledig te gaan verbieden. Een gedeeltelijke overname is daarbij niet naar zijn zin. In het gesprek met Satya Nadella zou hij er daarom op aan hebben gedrongen om het bedrijf volledig over te nemen. Maar de deal van 15 miljard dollar die nu op tafel ligt maakt Microsoft geen directe eigenaar van TikTok.

Facebook

ByteDance, het moederbedrijf boven TikTok, liet ook al weten dat het sterke vermoedens heeft dat een lobbyteam van Facebook achter de schermen druk zet op de Amerikaanse regering. Op hun vraag zou Trump TikTok zo snel mogelijk in de kiem moeten smoren. Een pure win-win, aangezien de president zijn belofte nakomt én Facebook een concurrent minder heeft.

Het gaat hier alleen om vermoedens die niet bevestigd zijn. Met de deal op 15 september is het ook niet duidelijk wat Microsoft van plan is met de applicatie te doen. Wel heeft het laten weten dat het alle wetten en regels van het Amerikaanse grondgebied zal respecteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here