Team of a young woman as a programmer sitting in the office with people working on the background

Het Young Potential Boostcamp staat jonge vrouwen in de IT met raad en daad bij om hun carrière een vlammende start te geven.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het is niet goed gesteld met vrouwen in de IT. Volgens een rapport van Agoria in maart was er ook dit jaar een groot tekort aan X-chromosomen in de wetenschap en de technologie. Van alle mensen die in techsector werken, is slechts 25 procent een vrouw. Bij de digitale experts vertegenwoordigen de vrouwen maar 18 procent. Dat is jammer, want in een sector die kampt met een structureel personeelstekort, telt elke werknemer mee.

Het Young Potential Boost Camp wil daar verandering in brengen. Het mentorprogramma begeleidt jonge vrouwen die een carrière in de IT-sector ambiëren met advies. Ervaren professionals staan de beginnende kandidates bij om zich te ontplooien. ‘Het is voor jonge vrouwen niet makkelijk om hun eerste stappen te zetten in de tech-industrie. Met het Young Potential Boostcamp geven we hen dan ook graag de extra ondersteuning om volop te kunnen groeien’, zegt mentor Julie Scherpenseel tegen Data News.

Het Young Potential Boostcamp werd twee jaar geleden opgericht en focust op vrouwen die het willen maken in de IT-sector. Van oktober 2020 tot februari 2021 zal de nieuwe editie van het programma plaatsvinden. Julie Scherpenseel, die door Data News werd uitgeroepen tot Young ICT Lady of the Year, zal het project ondersteunen.

Inschrijven Young Potential Boostcamp

De organisatie van het Young Potential Boostcamp selecteert in de loop van september 40 jonge vrouwen om aan het programma mee te doen. Ben je 28 jaar oud of jonger? Zit je in het laatste jaar van je studies of heb je er al een eerste werkervaring op zitten? Heb je een passie voor technologie en woon je in België? Dan kan je je hier inschrijven. Kandidaat-mentors kunnen een e-mail sturen naar ypboostcamp@ml6.eu.

Wat denk jij van dit mentorprogramma? Zou jij je registreren voor het Boostcamp? Laat het ons weten in een reactie onderaan het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here