Nu het coronavirus overal ter wereld nog steeds stevig om zich heen grijpt, beslist Google zijn thuiswerkbeleid te verlengen tot ten minste juli 2021.

Advertentie

Op maandag meldde de Wall Straat Journal dat Google zijn medewerkers thuis zal laten werken tot 2021. Dat besloot CEO Sundar Pichai vorige week na een ontmoeting met het management van moederbedrijf Alphabet. Hoewel ook Facebook en Twitter de voorbije maanden al een uitgebreide thuiswerkregeling hebben aangekondigd, is Google het eerste bedrijf die het werken op afstand voor alle werknemers verlengt tot midden volgend jaar.

Google had eerder al plannen aangekondigd om vanaf 6 juli een aantal kantoren voor een beperkt aantal werknemers te heropenen, maar het maakte de terugkeer naar fysieke kantoren optioneel. Pichai nam de beslissing om een ​​specifieker tijdschema vast te stellen voor werken op afstand, mede om Google-werknemers met gezinnen meer zekerheid te geven over hoe lang ze thuis zouden werken, aangezien velen worstelen met een inconsistente richting vanuit schooldistricten, meldde de Wall Street Journal.

Facebook, Twitter en Square hebben ook al plannen aangekondigd om werknemers voor onbepaalde tijd op afstand te laten werken. Google heeft tot nu toe nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.


Geen velden gevonden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here