Hand holdings weak and strong password.

Zijn de paswoorden van jouw werknemers veilig? Controleer het met de gratis Browser Password Inspector van KnowBe4.

Advertentie

Veel werknemers gebruiken dezelfde paswoorden privé en zakelijk. Volgens een recent onderzoek van LastPass heeft zo maar liefst één op de twee werknemers geen apart wachtwoord instellen voor zakelijke applicaties. Daarnaast gebruiken veel mensen ook onveilige paswoorden als ‘123456’ en ‘azerty’ om hun professionele accounts te ‘beveiligen’. En dat houdt een risico in. Privéwachtwoorden die zijn gehackt kunnen cybercriminelen zo toegang geven tot bedrijfssystemen.

Werknemers betrekken bij het veiligheidsbeleid van je bedrijf is dus cruciaal om je te beschermen tegen hackers. Daarom lanceerde het securitybedrijf KnowBe4 een gratis tool om de veiligheid van je wachtwoorden te controleren. ‘Het in een browser opslaan van veelgebruikte wachtwoorden lijkt misschien handig, maar gebruikers moeten beseffen dat criminelen er misbruik van kunnen maken, waardoor hun organisatie kwetsbaarder wordt voor cyberaanvallen’, vertelt de CEO van het bedrijf Stu Sjouwerman.

De Browser Password Inspector die KnowBe4 nu lanceert, controleert alle computers van gebruikers op het netwerk en kijkt wie er het meeste risico loopt. ‘Deze nieuwe tool helpt voorkomen dat criminelen wachtwoorden vinden in de webbrowser van werknemers.’

Browser Password Inspector

De tool analyseert de wachtwoorden van werknemers die in hun browser zijn opgeslagen. Op basis daarvan stelt de Inspector een rapport op waarmee het risico binnen het bedrijf in kaart wordt gebracht. Dit rapport stelt de IT-dienst daarbij in staat om beveiligingsproblemen gericht op te sporen en op te lossen.

De Browser Password Inspector werkt zowel voor Chrome, Firefox als Edge. Daarnaast doorzoekt de applicatie de gegevens die in de Active Directory staan. Je kan de tool hier gratis downloaden. Eerder maakte KnowBe4 al een gratis phishing-training beschikbaar waarmee bedrijven kunnen leren deze populaire manier van hacken te herkennen.

Zou jij deze gratis tool downloaden om de veiligheid van de paswoorden binnen je bedrijf te checken? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here