Woman recieve inbox view the pending e-mail communication, New messages on mobile smartphone.

In een blogpost waarschuwt Microsoft dat een bug in Outlook automatisch ‘drie of meer’ e-mails verwijdert.

Advertentie

De bug die Microsoft in Outlook heeft ontdekt zorgt ervoor dat het programma crasht en daarbij een aantal e-mails verwijdert. Dat bevestigt het bedrijf in een blogpost. Daarbij gaat het specifiek om Outlook Versie 2006 Build 13.0001.20266 en hoger. Enkel gebruikers die de app hebben geconfigureerd met een pop-account en die de “Download Headers Only”-optie hebben geselecteerd, ondervinden last van het probleem.

Workaround

Het probleem werd eerder deze maand door het bedrijf ontdekt. Microsoft werkt nu aan een fix voor de bug. Ondertussen heeft Microsoft al wel een workaround op de website gepubliceerd. Gebruikers die naar een vorige versie van de Outlook-app terugkeren, zouden de bug kunnen omzeilen. Het is overigens nog niet duidelijk wanneer de finale oplossing voor de bug er komt.

Wil je weten welke met versie van Outlook jij werkt? Open de app en ga naar Outlook > Menu > Office Account > Over Outlook. Om te zien of de e-mailclient die je gebruikt door de bug is geraakt, navigeer je naar ‘Event Viewer’s Application and Services Logs’. Hier worden logs van alle crashes of ongewone gebeurtenissen bijgehouden door Outlook.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here