Omdat advertentie-inkomsten sterk daalden de afgelopen maanden, gaat Twitter op zoek naar nieuwe manieren om de inkomsten weer op te trekken.

Advertentie

Na een zeer moeilijke week waarin het platform werd getroffen door een grootschalige hackersaanval die veel media-aandacht kreeg, heeft Twitter zijn financiële resultaten voor het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Twitter rapporteerde 683 miljoen dollar aan inkomsten, beneden de voorspelde 707 miljoen. Het is ook een daling vergeleken met de inkomsten van een jaar geleden.

Die daling is vooral te weten aan de advertentie-inkomsten, de belangrijkste inkomensstroom voor Twitter. Vergeleken met een jaar geleden verkocht Twitter 23 procent minder advertenties. Een trend die overigens alle socialemediabedrijven op dit moment. Door de coronacrisis besparen veel bedrijven op advertenties, en ook in de nasleep van het overlijden van George Floyd werden veel advertenties gepauzeerd (al was de advertentieboycot vooral tegen Facebook gericht). Twitter zegt dat tijdens de laatste weken de advertenties wel weer de hoogte ingingen.

Er was ook goed nieuws te melden voor Twitter. Het platform telt vandaag de dag 186 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Dat is opnieuw een stijging van 34 procent over een jaar heen.

Abonnementen

Maar toch is CEO Jack Dorsey bezorgd over de dalende advertentie-inkomsten, en de traagheid waarmee die zich herpakken. Dorsey lijkt nu een nieuwe bron te zien van inkomsten te zien in dat stijgende aantal actieve gebruikers. In zijn verklaring bij de resultaten legt hij uit dat abonnementen invoeren één van de opties is die op tafel ligt. Dit jaar nog zullen de eerste tests uitgevoerd worden. De geruchten hierover ontstonden al begin juli toen Twitter een vacature publiceerde voor het ontwikkelen van een abonnementensysteem ‘Gryphon’.

Dit abonnementensysteem wijst erop dat bepaalde functies van Twitter betalend zouden worden. Of dat dan gaat over nieuwe functies en/of bestaande functies, is nu nog niet geweten. Jack Dorsey kon er enkel over kwijt dat “elke nieuwe bron van inkomsten moet passen binnenin het huidige advertentiemodel’. Investeerders lijken wel potentieel te zien, want het nieuws van de abonnementen deed de aandelen van Twitter met 4% stijgen.

Zou jij willen betalen voor Twitter? Laat het weten in de reacties!

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here