3D illustration of electric car This image doesn`t contain any visible trademarked products, corporate identity, logos, or copyrighted elements. I am author of design of this car. I am author of 3d model of this car

Het eerste halfjaar van 2020 was de Renault Zoe de best verkopende elektrische wagen in Europa. Daarmee steekt de auto de Tesla Model 3 naar de kroon.

Advertentie

De eerste zes maanden van dit jaar werden er 37.540 exemplaren van de Renault Zoe geregistreerd in Europa. Daarmee is de Zoe de populairste elektrische wagen in Europa. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van autofabrikanten. Met dit resultaat stoot de compacte Renault nu Tesla van de troon, dat in de eerste jaarhelft 32.300 stuks van zijn Model 3 verkocht.

Na de Zoe en Model 3 volgen de Volkswagen e-Golf en de Nissan Leaf. Vooral de populariteit van de e-Golf is opmerkelijk. De autobouwer Volkswagen wilde het model eigenlijk al een tijdje uit productie nemen. Met de problemen in de productie van de nieuwe ID.3 werd eerder dit jaar echter besloten het model langer te zullen bouwen, met succes.

Subsidies

Hoewel de Renault Zoe geen prijzen zal winnen op het gebied van design, is het wel een goede basisauto voor wie elektrisch wil rijden. Maar het grote voordeel van de Renault is zonder meer de kostprijs. Voor de Zoe ben je zo’n 32.000 euro kwijt voor een basismodel, in België is dat maar 18.000 euro. Voor een elektrische wagen is dat een bijzonder scherp bedrag. De Tesla Model 3 Standard Range heeft bijvoorbeeld een geschatte prijs vanaf 43.500 euro.

De subsidiepolitiek die veel Europese landen doorvoeren, heeft heel wat gezinnen ervan overtuigd een volledig elektrische auto aan te kopen. In Scandinavië waren subsidies voor elektrisch rijden al een tijd ingeburgerd, maar recent sprongen ook Duitsland en Frankrijk op die kar. Duitsers kunnen bijvoorbeeld twee jaar gratis zakelijk rijden met de Renault. In Frankrijk krijgen burgers dan weer een premie van 7.000 euro voor de aankoop van een elektrische wagen, plus nog 5.000 euro schrootpremie. Het zijn dan ook vooral die twee landen die de verkoopcijfers van de Renault de hoogte in stuwen.

Coronavirus

Dat de Zoe de populairste elektrische wagen is in Europa, is een lichtpuntje in de voor de rest donkere resultaten van Renault. De autobouwer krijgt 5 miljard euro van de Franse staatskas om de coronacrisis achter zich te laten. Renault moest ook een hele kostenbesparingsoperatie doorvoeren.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here