A strong wifi connection makes for a strong relationship

De laatste maanden kondigde Microsoft heel wat updates aan voor videochatapplicatie Teams. De functies worden nu uitgerold.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Nu steeds meer mensen van thuis uit werken, volgen de nieuwe features in Microsoft Teams zich in een snel tempo op. In een blogpost introduceert Microsoft dan ook een ‘new meeting experience’ die videocalls nog efficiënter moeten maken. Deze nieuwe ervaring wordt geleidelijk aan uitgerold en is binnenkort beschikbaar voor de applicatie op desktop. Zo zet je de veranderingen aan:

  1. Selecteer je profielfoto bovenaan de Teams-applicatie en ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Algemeen’.
  2. Klik op ‘Zet de nieuwe ervaring aan’.
  3. Start Teams opnieuw op:
    • Klik met je rechtermuisknop op het Teams-icoon in de taakbalk van Windows of de Mac System Tray.
    • Selecteer ‘Afsluiten’.
    • Start de applicatie opnieuw op.

In sommige gevallen kan Microsoft Teams je ook een melding sturen die de nieuwe features aankondigt of je eraan herinnert de nieuwe ervaring aan te zetten. Klik dan op ‘Zet nu aan’, of ‘Misschien later’ als je even druk bezig bent.

De grootste veranderingen

Pop-out meetings

Videovergaderingen worden nu weergegeven in een eigen venster naast het hoofdvenster van de Teams-applicatie.

Galerijweergave

In deze weergave zie je tot 49 deelnemers op hetzelfde moment. De galerijweergave is beschikbaar vanaf 10 deelnemers en kan je inschakelen door op Meer opties (…) te klikken en vervolgens op Galerij.

Together mode

Deze nieuwe modus brengt alle deelnemers aan de vergadering samen in een gedeelde virtuele ruimte, alsof je echt samen in een vergaderlokaal zit.

Meeting notes

Omdat elke videovergadering een eigen pop-outvenster krijgt, is het nu mogelijk om notities te nemen in het hoofdvenster van Teams.

Focus mode

Deze modus is erop gericht om tijdens een presentatie de aandacht te vestigen op de content die gedeeld wordt, zonder te worden afgeleid door andere videofeeds.

Beschikbaarheid

De updates in Teams zullen geleidelijk aan worden uitgerold naar alle betalende gebruikers in de Windows- of Mac-applicatie. Hoewel gebruikers er momenteel nog voor kunnen kiezen om de veranderingen niet door te voeren, zal Microsoft op termijn deze nieuwe features als standaard instellen.

Wil jij de nieuwe ervaring in Microsoft Teams aanzetten? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here