De nieuwe Eye Contact-feature maakt gebruik van artificiële intelligentie en komt binnenkort naar de Surface Pro X.

Advertentie

Microsoft begint met de uitrol van een nieuwe functie voor de Surface Pro X laptop. De Eye Contact-feature staat je toe om ‘oogcontact’ te maken met gesprekspartners tijdens videomeetings. Hoewel Microsoft de functie al eind vorig jaar aankondigde en de uitrol al enkele maanden is uitgesteld, kunnen Surface Pro X-gebruikers er binnenkort toch van genieten.

De nieuwe functie maakt volgens Microsoft gebruik van de ‘artificiële intelligentie-mogelijkheden van de Microsoft SQ1-processor’. Tijdens een videogesprek zorgt Eye Contact ervoor dat je blik wordt aangepast, zodat het lijkt alsof je altijd oogcontact maakt met de camera – zelfs als de lens opzij staat of als je naar je scherm kijkt.

Als je de functie aanzet, wordt de oogcontactcorrectie automatisch toegepast op elke app die de camera aan de voorkant gebruikt (zoals Zoom, Skype of Google Meet), hoewel het alleen werkt wanneer de Surface Pro X zich in liggende modus bevindt. Op het onderstaande beeld demonstreert Microsoft het resultaat.

Oogcontact maken tijdens een videomeeting

Niet voor x86 Windows

De SQ1-processor op basis van ARM-technologie is de drijvende kracht achter de nieuwe feature. Dat betekent ook meteen dat het niet beschikbaar zal zijn voor gewone x86 Windows-pc’s, die op andere processoren draaien. De kracht die nodig is om de functie te ondersteunen kunnen gewone toestellen niet bereiken zonder te veel energie te consumeren.

Ook Apple werkte eerder aan een gelijkaardige functie voor iPads en iPhones. ‘FaceTime Attention Correction’ moet net zoals Eye Contact de illusie creëren dat gebruikers in de camera kijken. Apple kondigde de functie vorig jaar al aan in de beta’s van iOS 13, maar trok de aankondiging op het laatste moment terug. iOS 14 zou de functie nu wel finaal naar de consument brengen, samen met een verbeterde videokwaliteit en gebaarherkenning.

Wat denk jij van deze nieuwe functie? Zou jij het gebruiken? Laat het ons weten met een reactie onderaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here