Vandaag lanceert HPE een virtueel lab waar telecombedrijven op afstand hun 5G-producten kunnen testen.

Advertentie

De hardwaregigant HPE voegt een nieuw initiatief toe aan zijn groeiende 5G-portfolio. Het HPE 5G Lab is een experimentele omgeving waarin telecommunicatiebedrijven hun eigen netwerkproducten kunnen testen met verschillende vendoren en providers. Zo kunnen klanten netwerkfuncties van derde partijen integreren met de HPE 5G Core Stack.

Het lab bevindt zich in de Amerikaanse staat Colorado. Het is via VPN op afstand beschikbaar voor klanten over de hele wereld. Klanten die gebruik maken van het 5G-lab kunnen daarbij rekenen op ondersteuning van HPE-personeel bij het opzetten van hun project.

Twijfels over 5G

Met het nieuwe initiatief wil HPE telco’s helpen om een sterk mobiel netwerk op te zetten met de beste partners. ‘Overheden en telecomoperatoren over de hele wereld willen 5G-technologieën open trekken om afstand te nemen van een aantal leveranciers die fundamentele bezorgdheid hebben geuit over beveiliging, veerkracht en marktdiversificatie’, zegt Phil Mottram, VP van Communicatie en Media Solutions bij HPE, in een verklaring.

‘Ondanks meerdere succesvolle implementaties, blijven twijfels bestaan ​​over het vermogen van open 5G-technologieën om de oude manier van netwerken bouwen echt te vervangen. Met de lancering van het HPE 5G Lab kunnen telco’s, leveranciers van oplossingen en nationale belanghebbenden met vertrouwen innovatieve nieuwe oplossingen testen en ervoor zorgen dat ze klaar zijn voor massale acceptatie.’

Het HPE Lab wordt al ondersteund door belangrijke spelers uit de industrie. Onder andere Affirmed Networks, Casa Systems, Intel, Openet, Metaswitch en Red Hat doen mee met het project.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here