De klimaatverandering gaat elk jaar sneller. Sneller dan we zelf ooit hadden gedacht. Bedrijven zoals Facebook moeten investeren in hernieuwbare energie.

Advertentie

In 2018 stelde Facebook zichzelf de deadline op dat het bedrijf tegen 2021 100% op hernieuwbare energie moest kunnen draaien. Deze maand heeft Facebook voor het eerst sinds zijn bestaan een duurzaamheidsrapport gedeeld waarin het meer uitleg geeft.  In dat rapport lezen we dat het socialemediaplatform in 2019 al voor 86% gebruikmaakte van hernieuwbare energie.

Facebook HQ

Het rapport claimt ook dat de hoofdkantoren in Menlo Park, nu al voor 100% op hernieuwbare energie draaien. In totaal gaat het om 1.3 gigwatt aan energie uit wind- en zonne-energie. Door energie-shift slaagde het bedrijf erin een stuk groener te worden daar voordien. De shift is vergelijkbaar met 22.000 auto’s die dagelijks niet meer op de weg moeten. Een enorm verschil dus.

Wat ook opvallend is aan Facebook’s rapport is dat het bedrijf ook wil teruggeven aan de lokale besturen waar het zijn energie haalt. Bijvoorbeeld in het Deense Odense gaat het bedrijf de warmte van zijn servers gebruiken om andere energie-bronnen op te zetten.

Water

Door die maatregel hoopt het platform 100.00 mWh per jaar te genereren, goed om bijna 7000 huizen een jaar lang van energie te voorzien. Naast pure energie blijkt het bedrijf ook te investeren & besparen in water. Sinds 2019 zouden ze 3 miljard liter ‘gallons’ water bespaard hebben. 1 gallon is gelijk aan bijna 4 liter, maak zelf de berekening maar.

In New Mexico heeft Facebook bijvoorbeeld nieuwe technologieën gebruikt waardoor zijn datacenters minder water nodig hebben om alles af te koelen. Daarmee daalde het water verbruik in New Mexico alleen al met 40%. Maar volgens Rachel Peterson van Facebook is er nog veel werk aan de winkel. En ze refereert daarbij niet alleen naar haar eigen werkgever, volgens haar moeten ook andere bedrijven meer nadenken over het gebruik van hernieuwbare energie. “Er is nog een lange weg af te leggen”, besluit ze.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here