IBM storage
Beijng, China- June 8, 2014: IBM building in China Bejing

Donderdag stelde IBM zijn nieuwe, geüpdatete storageportfolio voor. De hardwareoplossingen moeten het voor ondernemingen eenvoudiger maken om AI in hun infrastructuur te implementeren.

Advertentie

Op de IBM Think Digital 2020-conferentie in mei zei CEO Arvind Krishna dat AI dé onderscheidende factor wordt voor digitale transformatie. ‘Elke onderneming zal een AI-onderneming worden,’ zei hij. ‘Niet omdat het kan, maar omdat het moet.’ Met een grote update van hun storageproducten, zoals de Elastic Storage System 5000, wil IBM die transformatie ondersteunen.

Elastic Storage System 500

IBM deelt de AI-transformatie van bedrijven op in 3 stappen: verzamelen, organiseren en analyseren van gegevens. De nieuwe Elastic Storage System 5000 is ontworpen voor die eerste stap. De EES 500 is een software-defined storageoplossing die datacollectie op grote schaal kan ondersteunen. Het toestel kan configuraties tot 8 yottabyte (of: 1024) verwerken. Zo is het nieuwe IBM-opslagsysteem bijzonder geschikt voor gegevensverzameling en opslag op langere termijn, volgens IBM-productdocumenten.

Met de ESS 500 richt IBM zich dan ook op een specifiek type klant. ‘De ESS 5000 is uniek ontworpen om big data-problemen op te lossen voor big data-klanten. Er zijn tegenwoordig maar een handvol IT-shops in de wereld die de combinatie van 55 GB/s-prestaties nodig hebben met een schaalbaarheid tot yottabyte-configuraties. Zij die het wel nodig hebben, zijn bijna allemaal IBM-klanten.’

De AI-transformatie van IBM

IBM Cloud Object Storage

Een tweede update van het storageportfolio betreft de IBM Cloud Object Storage (COS). Ook die oplossing moet gegevensverzameling ondersteunen. De COS wordt voorzien van een nieuwe software-engine die de prestaties van de oplossing zou verhogen. Daarmee zou COS meteen ook integratie met AI- en big data-workloads kunnen ondersteunen. Daarnaast krijgt het systeem ook ondersteuning voor harddisk-schijven met magnetische shingles, waardoor de capaciteit is uitgebreid tot 1,9 PB in een 4u-behuizing.

Ten slotte zet IBM Spectrum Discover in, een software die is ontworpen voor het catalogiseren en indexeren van bestands- en objectgegevens op Red Hat OpenShift. Dit zal bedrijven helpen hun gegevens gemakkelijk in de cloud te implementeren.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here