Oracle cloud
Sep 9, 2019 Redwood City / CA / USA - Oracle corporate headquarters in Silicon Valley; Oracle Corporation is a multinational computer technology company specializing in database management systems

Met Dedicated Region [email protected] wil Oracle zijn public cloud services beschikbaar maken in datacenters van bedrijven zelf.

Advertentie

Gisteren kondigde Oracle in een blogpost een nieuwe service aan waarmee het bedrijf inspeelt op de groeiende vraag naar clouddiensten. Dedicated Region [email protected] is gericht op bedrijven die willen profiteren van de schaalbaarheid en het voordelige kostenmodel van de public cloud, maar die door compliance- en latency-vereisten zijn gebonden aan hun eigen datacenter.

‘Met dit aanbod krijgen bedrijven exact dezelfde complete set moderne cloudservices, API’s, toonaangevende SLA’s, superieure prijsprestaties en de hoogste beveiligingsniveaus die beschikbaar zijn in de public cloud in hun eigen datacenter.’ Concreet installeert Oracle met Dedicated Region [email protected] voor 500.000 dollar per maand zijn eigen racks on-premise bij de klant. De hardware wordt fysiek beveiligd en gemanaged door werknemers van Oracle zelf. Het enige wat de klant zelf moet voorzien is stroomtoevoer en koeling.

Vraag van klanten

Het nieuwe aanbod van Oracle komt er volgens het bedrijf op vraag van klanten. Volgens recente onderzoeken zou tot 90 procent van de organisaties vandaag gebruik maken van clouddiensten. Toch kunnen bedrijven hun kritische workloads vaak niet naar de public cloud verhuizen omwille van praktische uitdagingen. Zo moeten organisaties in de financiële sector vaak rekening houden met strenge dataregulering. Ook is het belangrijk dat ze geen downtime ervaren en dat de latency laag is. In de publieke cloud is dat net moeilijk.

‘Enterprise-klanten vertellen ons dat ze voor hun belangrijkste workloads on-premise de ervaring van een publieke cloud willen hebben. Inclusief toegang tot alle cloudservices van Oracle,’ zegt Clay Magouyrk, executive vice president of engineering, Oracle Cloud Infrastructure. ‘Met Oracle’s Dedicated Region [email protected] kunnen bedrijven overal over onze tweede generatie clouddiensten beschikken in hun datacenters, inclusief Autonomous Database.

Andere vendoren

Hoewel Oracle zich sterk maakt dat hun ‘belangrijkste concurrenten klanten geen vergelijkbare dedicated cloudregio kunnen bieden die on-premise draait,’ zijn er in de markt al meerdere oplossingen die op dezelfde combinatie van cloud en on-premise inspelen. Verschillende vendoren bieden vandaag oplossingen die de voordelen van cloud combineert met de controle van een eigen fysiek datacenter.

Zo brengen Lenovo TruScale en HPE GreenLake de cloudervaring naar het datacenter van de klant. Lenovo en HPE installeren hiervoor hun hardware on-premise bij de klant voor een maandelijkse pay-per-use-factuur.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here