LinkedIn namen uitspreken
Astanbul, Turkey - December 14, 2011: Woman hand holding an touching an Apple iPhone 4 in a coffee shop. iPhone 4 displaying start up screen of LinkedIn application. The iPhone 4 is a touchscreen slate smartphone and the fourth generation iPhone, developed by Apple Inc.

Met een audio-opname van 10 seconden kan je iedereen op LinkedIn laten weten hoe je je naam uitspreekt.

Advertentie

LinkedIn heeft vandaag een nieuwe functie toegevoegd waarmee je de uitspraak van je naam op je profiel kan zetten. Met een audio-opname kan je mensen laten weten hoe je naam wordt uitgesproken. Onder je profielfoto verschijnt er dan een luidspreker-icoontje, waar gebruikers op kunnen klikken om de juiste uitspraak te beluisteren.

LinkedIn wil met de audio-opnames van namen gênante momenten voorkomen bij een eerste professioneel gesprek. ‘Iedereen, inclusief ikzelf, maakt fouten bij het uitspreken van de namen van anderen’, vertelt Joseph Akoni, productmanager bij LinkedIn die de functie heeft helpen ontwikkelen. ‘Ik ben dit persoonlijk tegengekomen met mijn Nigeriaanse middelste naam – er is een kans van 99% dat iemand het bij de eerste poging niet correct uitspreekt.’

Audio-functie in LinkedIn

Opname maken

De opnames kan je enkel toevoegen via de mobiele app op Android of iOS, maar de playbackfunctie werkt zowel op de mobiele versie als de webversie. Wil je een audio-opname van je naam op LinkedIn maken? Dat kan met deze instructies:

  1. Klik op je profielfoto en ga naar je profiel.
  2. Klik op het potlood-icoontje.
  3. Kies voor ‘Uitspraak naam opnemen’
  4. Klik op de opnameknop en houd vast om je naam op te nemen.
  5. Als je tevreden bent, klik je op ‘Gebruiken’. Als je het opnieuw wil proberen, kan je een andere opname maken.
  6. Klik op ‘Bewaren’

De testversie van de functie was al een tijdje beschikbaar op het platform. In een blogpost zegt LinkedIn dat het de feature deze maand voor alle gebruikers beschikbaar zal maken.

Wil jij de juiste uitspraak van je naam ook op LinkedIn zetten? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here