samsung tweede kwartaal

Vooral de toegenomen verkoop van geheugenchips door de explosieve stijging van ons internetverbruik, heeft een positieve impact op de winst.

Advertentie

In een kort persbericht biedt Samsung zijn aandeelhouders een voorlopige blik in de resultaten voor het tweede kwartaal. Hoewel de omzet door de coronacrisis afneemt van 56 biljoen naar 52 biljoen won, gaat de operationele winst wel omhoog. Die zou van april tot juni op jaarbasis stijgen met 22,7 procent tot 8,1 biljoen won.

Segmenten

Hoewel Samsung de resultaten per bedrijfstak nog niet in detail heeft bekend gemaakt, is het duidelijk dat de verspreiding van covid-19 een wisselende impact heeft op elk segment. Tot de kernproducten van Samsung behoren onder andere smartphones, televisies en geheugenchips. Voor het tweede kwartaal verwachten analisten dat de smartphoneverkoop zal afnemen, terwijl de vraag naar geheugenchips juist is toegenomen. Door het gestegen internetverkeer tijdens de na de lockdown is de vraag naar die chips voor smartphones en laptops sterk de hoogte in gegaan. Daardoor zijn ook de prijzen ervan gestegen.  

Beter dan verwacht

De gerapporteerde cijfers zijn voor Samsung in ieder geval beter dan verwacht. Eerder had de elektronicareus nog gewaarschuwd voor een winstdaling in het tweede kwartaal. Een sluiting van de fabrieken door de wereldwijde pandemie stuurde de bevoorradingsketen in de war, waardoor ook de verkoop een daling kende. Om dit te compenseren, werden de marketingactiviteiten teruggeschroefd en legde het bedrijf de nadruk op de verkoop. Zo kon Samsung zijn tweede kwartaal nog redden.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here