Slack meldingen afzetten weekend

Slack heeft een nieuwe feature toegevoegd waarmee je per dag notificaties kan instellen. Zo kan je vanaf vrijdagavond alle meldingen van de app uitzetten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Vroeger kon je op Slack al instellen wanneer je beschikbaar was om meldingen te ontvangen. Die instellingen waren echter ook van toepassing op weekenddagen, waardoor je op zaterdag en zondag nog steeds meldingen kreeg. Nu laat Slack je ook toe om die notificaties ook in het weekend (of op je vrije dagen) af te zetten.

Do not disturb

Wanneer je alle Slack-meldingen hebt uitgeschakeld, ben je in de ‘Do not Disturb’-modus (DND) van Slack, wat betekent dat andere gebruikers in je werkruimte een kleine “z” zullen zien op de stip naast je naam die je status aangeeft. Als je in DND bent, zie je, als je Slack opent, nog steeds rode badges op kanalen waar jouw naam of een trefwoord wordt genoemd. Ook zie je nog steeds de rode badges voor directe chatberichten, maar je ontvangt geen melding over die berichten.

Wil je Slack-meldingen afzetten? Zo werkt het op de desktop-app:

  1. Klik op de pijl naast de naam van je bedrijf, zet je cursor op ‘Pause notifications’ en klik vervolgens op ‘Set a notification schedule’.
  2. In het menu dat verschijnt, kan je nu een schema voor je notificaties instellen. Je kan ervoor kiezen om elke dag of enkel op weekdagen meldingen te krijgen. Daarnaast kan je ook een schema op maat maken. Vervolgens kies je ook de uren waarop je beschikbaar bent.

Op de mobiele app gaat het net iets anders:

  1. Klik onderaan op het ‘You’-icoontje en selecteer de knop ‘Notifications’.
  2. In het menu klik je op de ‘Notification Schedule’.
  3. Selecteer ‘Allow notifications’ en kies je schema. Je kan er hier voor kiezen om elke dag of enkel op weekdagen meldingen te krijgen. Daarnaast kan je ook een schema op maat maken en de juiste uren instellen.

Ga jij gebruik maken van de nieuwe functie van Slack om je notificaties in te stellen? Laat het ons weten via een reactie onderaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here