Windows File Recovery is een officiële tool voor het herstellen van verwijderde bestanden van harde schijven, sd-kaarten, usb-drives en andere opslagmedia.

Advertentie

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Na een grote schoonmaak van je computer vind je dat ene, belangrijke bestand maar niet terug. Ook bij Microsoft zijn ze zich bewust van het probleem. De nieuwe Windows File Recovery-tool geeft je de mogelijkheid om bestanden die je per ongeluk hebt verwijderd, weer terug te krijgen.

Windows File Recovery is een applicatie in de command line (opdrachtprompt) van Windows en geeft je de mogelijkheid om bestanden en documenten van harde schijven, USB-schijven en zelfs SD-kaarten in camera’s terug te krijgen. Bestanden in de cloud of documenten die je hebt ontvangen via network file sharing kan je met de tool evenwel niet terugkrijgen. Je kan de tool gebruiken voor mp3-bestanden, mp4-video’s, pdf-documenten, jpeg-afbeeldingen, en ook Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden.

Om de bestanden terug te krijgen, gebruik je Windows File Recovery best zo snel mogelijk. Anders bestaat het risico dat je bestanden al zijn overschreven. En zelfs als je je bestanden teug vindt, is het mogelijk dat de data incompleet zijn. Je kan dus alleen recupereren wat er nog op de drive staat.

Modus

Het hulpprogramma voor bestandsherstel van Microsoft heeft een standaardmodus die voornamelijk is ontworpen voor NTFS-bestandssystemen. Het herstelt bestanden van een beschadigde schijf of nadat je een schijf hebt geformatteerd. Een tweede modus is waarschijnlijk de meer populaire optie, waarmee gebruikers specifieke bestandstypen kunnen herstellen op FAT-, exFAT- en ReFS-bestandssystemen. In deze modus kan het ook langer duren om bestanden op te halen.

Windows File Recovery is een handig hulpmiddel voor iedereen die per ongeluk een belangrijk document heeft verwijderd of per ongeluk een schijf heeft gewist. Microsoft had hiervoor al een functie voor eerdere versies in Windows 10 waarmee je documenten kunt herstellen die je mogelijk had verwijderd, maar je moet dit specifiek inschakelen met een functie voor bestandsgeschiedenis die standaard is uitgeschakeld.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here