google sheets
Businesswoman and businessman talking profit on futuristic display

Google introduceert vandaag een nieuwe functie in Sheets. Met Connected Sheets kunnen gebruikers grote hoeveelheden data analyseren zonder programmeerkennis.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De nieuwe Connected Sheets-functie koppelt G Suite aan Big Query, de dataopslagplaats van Google. Door de diensten te koppelen wil Google ook niet-gespecialiseerde gebruikers de kans geven om inzichten te trekken uit big data. ‘Met Connected Sheets kunnen mensen miljarden rijen en petabytes aan gegevens in Spreadsheets analyseren, zonder dat gespecialiseerde kennis van computertalen zoals SQL vereist is.’

In een blog over de nieuwe toepassing benadrukt Ryan Weber, product manager bij G Suite, de eenvoud van de oplossing. De connectie tussen Big Query en Sheets zorgt ervoor dat bedrijfsdata altijd up-to-date zijn, in tegenstelling tot desktopapplicaties. Connected Sheets staat medewerkers toe om draaitabellen en formules toe te passen op grote hoeveelheden data zonder dat ze daarbij moeten vertrouwen op data-analisten.

Connected Sheets is nu beschikbaar voor alle gebruikers van G Suite Enterprise, G Suite Enterprise for Education en G Suite Enterprise Essentials.

AI voor Google Sheets

Naast Connected Sheets heeft Google twee andere AI-features aan de applicaties toegevoegd. De geautomatiseerde data-invoer van Sheets Smart Fill herkent patronen in Google Sheets en vult informatie zelf aan op basis van de input. Stel bijvoorbeeld dat je een kolom hebt waarin je de naam en achternaam van personen invult. Als je nu een tweede kolom wil maken met enkel de naam van die personen, creëer je een nieuwe kolom en vul je voor één rij met enkel de naam in. Op basis daarvan kan Sheets Smart Fill de kolom aanvullen.  

Een tweede functie die Google binnenkort lanceert heet Sheets Smart Cleanup. Deze tool maakt het opkuisen van databestanden in Sheets dan een stuk eenvoudiger. Bij grote databestanden is het risico immers hoog dat er wel eens rijen of kolommen die fouten bevatten. De algoritmen voor Spreadheets gaan die voor jou opsporen en wijzen je er bijvoorbeeld op als er dubbele rijen instaan.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here