Het investeringsfonds Akiles gaat in totaal 1 miljoen euro pompen in het Antwerpse bedrijf Loop, bekend van de beschermende oordopjes.

Advertentie

De Antwerpse start-up Loop lanceerde zijn beschermende oordoppen eind 2018. Het bedrijf probeert een evenwicht te zoekenn tussen enerzijds bescherming en anderzijds luxe en comfort. De oordopjes zijn dan ook vooral bedoeld om op festivals en concerten te dragen, maar zien een stuk beter uit dan die lelijke gedrochten die festivalorganisatoren vaak gratis uitdelen.

Loop, opgericht door de Antwerpenaren Dimitri O en Maarten Bodewes, groeide al snel uit tot een opkomende speler in de oordoppenmarkt. Vorig jaar zag het bedrijf zijn omzet vertienvoudigen tot 1,4 miljoen euro. Loop verkoopt de oordoppen via de eigen website, maar ook retailers zoals MediaMarkt geraakten snel overtuigd. Begin dit jaar was het bedrijf nog aanwezig tijdens CES in Las Vegas om nieuwe investeerders te zoeken, en de globale expansie van hun producten uit te breiden.

Immoweb

Maar die investeerders hoeft het bedrijf eigenlijk helemaal niet in de Verenigde Staten te gaan zoeken. Het Belgische investeringsfonds Akiles heeft aangekondigd 1 miljoen euro te willen investeren in Loop. Aan het hoofd van Akiles staat Christophe Rousseaux, wiens bekendste geesteskind ongetwijfeld de immobiliënwebsite Immoweb is. Het is de derde gekende grote investering van Akiles. Het fonds investeerde ook al in de Gentse start-up Calltic, gespecialiseerd in antifraudetechnologie, en Castelein Sealants, een bedrijf in Kapellen dat gevels lucht- en waterdicht maakt.

Nieuwe producten

Het verse kapitaal wil Loop aanwenden om zijn internationale activiteiten uit te breiden en nieuwe producten te lanceren. Die nieuwe producten zullen zich meer richten op kantoorwerkers om hen te helpen concentreren in plaats van festivalgangers (die zijn er toch niet dit jaar). Loop is ook van plan om een nieuwe markt aan te boren: namelijk die van klassieke oortjes. Binnenkort verschijnt het eerste paar draadloze oortjes, genaamd Loop Quiet.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here